Prima jumătate a anului a adunat în jurul proiectului Scriptica o serie de opinii relevante din partea clienților care au condus la îmbunătățirea funcționalităților aplicației. De la instituții publice la companii private, aplicația a fost testată de o gamă largă de clienți cu scopul de a oferi pieței un produs complex și complet care să ajute organizațiile în tranziția către digitalizare.

Concepută inițial ca o aplicație multifuncțională care facilitează automat digitizarea proceselor interne și externe, Scriptica a îmbunătățit semnificativ experiența utilizatorului. Schimbările au avut ca scop adaptarea serviciilor la cultura organizațională a companiilor și introducerea de noi funcții menite să stabilească fluxuri predefinite în procesele de lucru. Ca aceasta, cererile de concediu, cererile de transfer, rapoartele de nevoi, rapoartele interne, aprobările pentru achiziții sau alte acțiuni bazate pe documente și date se rezolvă cu câteva clicuri, semnături digitale aplicate și fără hârtie tipărită.

„În aproape 6 luni de la lansarea Scriptica, am beneficiat de opinia potențialilor clienți ai platformei, ceea ce ne-a permis să înțelegem mai clar nevoile acestora, dar nu în ultimul rând, să descoperim că procesul de digitalizare este complex și personalizat pt. fiecare organizație în parte. Este un proces prin care trebuie să luăm în considerare resursele interne ale beneficiarului, capacitatea și disponibilitatea angajaților, deschiderea acestora către digitalizare și alte elemente care fac parte din cultura organizațională”. Scoală-te Ciprian BALŞ, director Arhisoft, fondator Scriptica (www.scriptica.ro) şi e-SCIM (www.e-scim.ro).

Dezvoltatorii au ținut cont și de momentele neprevăzute apărute pe plan intern, integrându-se o nouă funcție pentru „Solicitări ad-hoc”. Solicitarea este atribuită unui manager, care o poate realoca departamentului corespunzător după finalizarea sarcinii sau dacă nu există o soluție pentru acea cerință. Funcția o permite flexibilitate in comunicarea cu clientul extern si rezolvarea a cat mai multe solicitari. Prin urmare, se urmăresc pașii urmați până la finalizarea unei solicitări interne sau externe, indiferent dacă implică sau nu o activitate bazată pe documente.

La baza acestor procese se află modulul „Registratura” care a avut actualizări importante pe parcursul celor 6 luni de activitate, devenind astăzi cea mai completă și complexă aplicație de acest tip de pe piață. Pe lângă faptul că reușește să răspundă tuturor nevoilor și proceselor interne ale unei organizații, de asemenea asigura respectarea legislatiei in vigoare in materie. Fiecărui document i se atribuie apoi un număr de înregistrare, care va fi apoi distribuit între proiectele cu un ID unic.

Registrul oferit de Scriptica este sincronizat cu toate tipurile de cereri de aplicații (interne, externe și ad-hoc), cu arhiva digitală și restul modulelor complementare. În acest fel devin fezabile atât cererile ad-hoc de documente, cât și transmiterea acestora pe unul dintre fluxurile interne sau externe predefinite. De asemenea, totul cererile inițiate din registrul pus la dispoziție de Scriptica sunt însoțite de alerte și notificări automate, astfel încât termenele să nu depășească termenele alocate.

Proiectul este momentan în plină desfășurare procesul de dezvoltare a versiunii mobile numită „Scriptica Mobile”, o inițiativă care se concentrează pe optimizarea contactului cu organizația și îmbunătățirea experienței utilizatorului extern. Această opțiune pentru dispozitivele mobile va combina funcțiile „One Stop Shop” sau „Front Desk”.

Adresându-se atât sferei publice, cât și celei private, Scriptica aduce o contribuție importantă la prima fază a infringementului automatizării instituțiilor publice din România, care a început în 2020. Mai multe detalii despre platformă și funcțiile disponibile în aplicație găsiți pe www .scriptica .ro sau pe pagina de Facebook dedicata.

Arhisoft, dezvoltatorul Scriptica, s-a născut în 2013 dintr-o pasiune pentru tehnologie și inovație. Prin activitatea desfășurată, compania dorește să fie parte a schimbării, identificând zonele și companiile în care digitizarea poate avea cel mai mare impact. O colaborare cu Arhisoft implică mult mai mult decât dezvoltarea de software. Serviciile includ suport tehnic și întreținere a aplicațiilor dezvoltate, actualizarea și optimizarea continuă a acestora, în funcție de nevoile beneficiarilor, ultimele tendințe în domeniul lor de activitate, respectiv ultimele actualizări de sistem disponibile. Detalii la: www.arhisoft.ro.

Articolul precedentCum „influențează” Nicușor Dan piața imobiliară din București. Decizia primăriei care a făcut să sară prețurile vechilor apartamente
Articolul următorTOP 5 reguli de aur pentru amenajarea birourilor pentru a crește productivitatea