Fumatul de hookah este acum o stare de spirit, un alt mod de a consuma tutun. Pentru a aprinde o narghilea, există două tipuri foarte diferite de cărbune chicha. Unul se numește cărbune de pornire rapidă, iar celălalt este cărbune natural. Fumatul de narghilea se răspândește foarte mult în toată lumea. Și ca în toate domeniile, a existat o mare evoluție. Pe piață au ajuns noi produse pentru a face experiența mai plăcută, așa cum este cazul cărbunelui. Deci, care este diferența dintre cele două tipuri de cărbuni și pe care să favorizezi? Iată un ghid pentru a te orienta.

Cărbune cu aprindere rapidă

Cărbunele cu aprindere rapidă, după cum sugerează și numele, se aprinde foarte repede și fără explozie. Cândva a fost folosit pe scară largă în biserici pentru a aprinde tămâie. Acum este folosit pe scară largă de fumătorii de narghilea. Practic și fără riscuri, îți permite să începi rapid o sesiune. Oamenii luați de timp, văd în cărbune cu aprindere rapidă, o adevărată revoluție. Cu toate acestea, rămâne mult mai murdar decât cărbunele natural. La aprindere, cărbunele cu aprindere rapidă va trosni puțin înainte de a străluci.

Cărbune natural

Cărbunele natural este făcut în principal din coji de nucă de cocos. Cu alte cuvinte, nu conține aditivi chimici care să permită o aprindere mai rapidă. Acesta este motivul pentru care se va aprinde în mod logic mai puțin repede decât un cărbune cu aprindere rapidă. Pe de altă parte, uneori este posibil ca anumiți cărbuni naturali să „explodeze” și să dea fum atunci când sunt aprinși. Cu toate acestea, mulți fumători de narghilea jură pe cărbunele natural, deoarece degajă o mică subtilitate gustativă plăcută atunci când fumul ajunge în gură. Acest tip de cărbune este din ce în ce mai folosit de fumătorii de narghilea și îi gasești în magazine online cu narghilele si accesorii narghilea.

Care sunt diferențele majore?

  • Gust

Pe lângă aspectul „sănătos”, cărbunele natural nu difuzează în gură un gust care l-ar putea acoperi pe cel al tutunului. Pe de altă parte, cărbunele cu aprindere rapidă va emana un miros relativ neplăcut de amoniac, care uneori poate elimina toată aroma tutunului. Există și cele cu aromă de fructe (măr, căpșuni etc.).

  • Aprindere

Cărbunele cu aprindere rapidă va dura doar un minut cu o brichetă simplă pentru a străluci. Nu este cazul cărbunelui natural care va necesita uneori de cinci ori mai mult timp, și asta, cu un sistem de aprindere specific (o brichetă electrică de cărbune sau o placă electrică).

  • Mirosul

La aprindere, cărbunele natural nu eliberează niciun miros neplăcut, chiar dacă se fumează mult mai mult. Pe de altă parte, cărbunele cu aprindere rapidă miroase destul de puternic și acest miros se transmite prin fumul inhalat.

  • Puterea de incalzire

Trebuie remarcat faptul că un cărbune cu aprindere rapidă are o putere de încălzire mai mică decât cărbunele natural. Acesta este motivul pentru care necesită neapărat utilizarea foliei de aluminiu pentru a putea încălzi tutunul și uneori un regulator de încălzire! Cărbunele natural este mai compact, astfel încât arderea lui este mai lentă și puterea de încălzire mai constantă.

Articolul precedentServicii avantajoase de închirieri utilaje în județul Constanța
Articolul următorÎn ce investim 30.000 de euro fără probleme? „În câteva luni se va sparge”