Europa se confruntă cu o criză energetică fără precedent, iar resursele se epuizează. Prin urmare, este necesar să se găsească noi soluții pentru ca oamenii să se poată încălzi și să aibă lumină în case.

Un răspuns la aceste probleme sunt reactoarele nucleare mici, cunoscute sub numele de SMR. Cu toate acestea, ele ar putea fi și o sursă de revigorare economică. Componentele din care sunt construite sunt fabricate în diferite părți ale globului, iar producția la scară largă ar putea ajuta economiile acestor țări.

„Lucrurile sunt următoarele. Noi, România, Uniunea Europeană, trebuie să ne gândim că în viitor va trebui să ne garantăm resursele energetice. Pentru a ne garanta această energie avem în prezent câteva abordări din punct de vedere ecologic. Pe de altă parte. Pe de altă parte, trebuie să ținem cont de faptul că energia clasică, petrolul, gazele naturale, nu mai este suficientă pentru toată lumea. Vedem că până la urmă războaiele sunt legate de împărțirea resurselor.

Trebuie să ne gândim că pe viitor ar trebui să optăm pentru mai multă energie dacă nu ajută și în același timp este și curată”, a explicat expertul în energie Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energie Inteligentă, într-un interviu pentru Ziare.com. .

Când vorbim de energie curată ne gândim, în principiu, la eolian și fotovoltaic. Dar trebuie să avem în vedere că este produs în anumite condiții.

„Energia curată poate fi eoliană și fotovoltaică, dar trebuie să fim conștienți că această energie nu este sigură, în sensul că o poți avea atunci când ai nevoie, când ai nevoie. Nu poți avea energie fotovoltaică noaptea și nu poți avea energia eoliană.dacă vântul nu bate, dar consumă și noaptea și când vântul nu bate.Iar energia de siguranță poate fi gazul natural, petrolul sau cărbunele.Dar acestea, pe de o parte, sunt în pericol de dispariție , din ce în ce mai puțin, nu vor ajunge la noi mai mult în viitor, iar pe de altă parte au și un anumit grad de poluare, în special cărbunele.

Prin urmare, am putea completa cu energie hidroelectrică și nucleară sau electricitate formată pe baza energiei nucleare. Alternativa este să nu ai energie sau să ai energie în timpul zilei și al verii.

Pentru a nu ajunge in situatia in care imi aprind pe cat posibil becul, am nevoie si de aceasta energie de siguranta.

Energia de securitate curată și produsă continuu este energia nucleară”, a mai subliniat expertul.

Articolul precedentCum „lustruiți” singur farurile pătate ale mașinii. Materialele de care aveți nevoie pentru a avea din nou o vedere de noapte excelentă
Articolul următorCum faceți distincția între agențiile SEO care oferă rezultate și cele care nu?