Pentru un weekend punem la dispoziția publicului aplicații și tehnologii care sunt în mod normal destinate militarilor, industriei, silviculturii sau salvarilor maritime. Puteți încerca cele mai recente și spectaculoase programe de formare pentru profesioniști la standul SIMAVI, în cadrul Festivalului Științei și Imaginației care se desfășoară sâmbătă și duminică la Biblioteca Națională a României.

Vă așteptăm în weekendul 24-25 septembrie în București cu cele mai bune aplicații VR pentru a simula antrenamentul de zbor într-o aeronava militară de ultimă generație, tragerea cu diferite arme, intervenția în situații extreme și stingerea incendiilor.

Aplicațiile au fost dezvoltate de SIMAVI ca parte a proiectelor europene de cercetare și dezvoltare, cum ar fi TREEADS și KYKLOS 4.0.

Alături de cea mai longevivă publicație academică, credem că educația, cercetarea, știința, artele, sustenabilitatea și protecția mediului trebuie să rămână constante în societate.

La standul SIMAVI puteți testa și o aplicație pentru crearea de conținut didactic destinat profesorilor și cursanților. Profesorii sunt invitați să se întâlnească față în față cu Crina Morariu, profesorul care timp de doi ani a susținut webinarii Wand Education, întâlniri online la care au participat sute de profesori și care a îndrumat profesioniștii din educație în crearea unor lecții digitale, interactive și captivante în doar câteva minute.

Caravana SCIENCE & IMAGINATION din București, 24 și 25 septembrie, va avea loc la Biblioteca Națională a României (Bulevardul Unirii 22, București) între orele 11:00 și 19:00. Programul festivalului continuă afară cu concerte și observații astronomice până la ora 23:00.

Vă invităm să explorați viitorul alături de cercetători, profesori, scriitori și artiști, începând de sâmbătă, 24 septembrie, la ora 11, în interiorul și în afara Bibliotecii Naționale a României.

Ce altceva mai este de văzut la festival?

Spectacole de știință pentru copii, ateliere, târg de carte, experimente, roboți, invenții și inovații, drone, jocuri de realitate virtuală, aparate de măsurare a mișcării cinematice, dispozitive de antrenament a atenției și multe alte surprize vă așteaptă la singurul festival de știință și fantezie din Europa. Evenimentul, organizat de revista Știința&Tehnică cu sprijinul Academiei Române, al Ministerului Apărării Naționale, al Ministerului Culturii, al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, va aduce și o serie de conferințe cu cei mai importanți animatori ai științei. În România.

Cele mai puternice telescoape sunt puse la dispoziția publicului. Observațiile astronomice ale soarelui încep încă de la ora 17:00 – prin filtre speciale, desigur. Pe măsură ce se lasă noaptea, se va putea observa în viu planeta Saturn cu inelele sale și satelitul Titan, pe care se află oceane, lacuri, mări, râuri (din gaz metan lichefiat). Prin telescop se mai poate observa planeta Jupiter cu cei patru sateliți descoperiți de Galileo Galilei în 1609 și benzile ei formate de norii de furtună.

Articolul precedentBeneficiile reglementării pieței cazinourilor
Articolul următorCum arată versiunea specială Duster, cu 150 de cai putere. Producția este limitată la câteva sute de mașini