Lensa AI este o aplicație care a câștigat o popularitate extraordinară în țara noastră în ultimele zile. Românii au plătit rapid 20 de lei pentru a trimite 20 de imagini din arhiva personală pentru a le fi prelucrate folosind inteligența artificială.

Sunt trei aspecte care ridică semne de întrebare, după cum explică Dragoș Stanca, președintele BRAT. De exemplu, Termenii și condițiile, o secțiune pe care majoritatea oamenilor o acceptă fără să o citească, îi solicită utilizatorilor să renunțe la drepturile asupra funcțiilor lor.

„Da, Lensa AI este super distractiv. Dar înainte să vă jucați cu aplicația și să-i trimiteți fotografiile sau chiar să plătiți ceva pentru ea, este bine să știți cel puțin trei lucruri:

1. În termenii de utilizare, le acordați drepturile asupra funcțiilor dumneavoastră. Da, poți juca în animații hentai sau orice altceva.

2. Toate aceste aplicații fac cu artiștii fix ceea ce rețelele sociale au făcut cu jurnaliștii și editorii la începutul Web 2.0: își „fură” ideile și conținutul algoritmic – fără a renunța la venituri.

3. Nu sunt deloc un fan al generalizărilor [ca un cetățean român nereprezentat politic la vârf până acum. nu aplaud retorici de tipul toți austriecii urăsc românii și nu îi vor în Schengen sau toți rușii sunt putiniști și pro-război în Ucraina] dar.. doar pentru informatii:

! Prisma Labs, care deține Lensa AI, este o companie fondată de antreprenori ruși, fondatorul este Ex-Mail .ru și Yandex, CEO este Ex-Yandex – dar compania, desigur, operează în SUA. Oricum, fă-ți propriile cercetări”, a scris Dragoș Stanca pe Facebook.

Articolul precedentElon Musk vrea să elimine 1,5 miliarde de conturi inactive de pe Twitter. Ultimatum pentru utilizatori
Articolul următorMașinile electrice revoluționare care apar în 2023. Prețurile de pornire pentru noile modele FOTO