Trei din Alba s-au plâns că le-a fost furat contul de Facebook sau Instagram.

Cazurile au ajuns la cunoștința DIICOT Alba Iulia după ce persoanele în cauză au depus plângeri la poliție. Totul a fost vorba de furt de date informatice, relatează alba24.ro

În primul caz, o femeie nu a putut să-și acceseze contul de Facebook după ce a primit o serie de mesaje pe telefon și contul de Facebook a fost legat de acel telefon. Într-unul dintre mesaje, ea a fost informată că are trei viruși în telefon. După ce a raportat la poliție furtul contului, el și oamenii legii au descoperit că au existat mai multe conectări la contul său de Facebook de la IP-uri diferite și că cei care l-au accesat s-au putut conecta la Facebook după ce s-au conectat anterior s-au înregistrat la contul de e-mail.

În cadrul urmăririi penale, femeia a anunțat că a reușit să-și recupereze contul, iar pe 17 octombrie anchetatorii au solicitat confirmarea încetării urmăririi penale, lucru pe care judecătorii au acceptat-o.

Într-un alt caz, o altă persoană din Alba nota în aprilie că nu i-a mai putut accesa pagina de Facebook după ce i-a fost spart contul. Ea a primit mai multe mesaje, aparent scrise în limba franceză folosind Google Translate, prin care se anunța că parola profilului rețelei de socializare a fost schimbată.

Și în acest caz, după un timp, persoana a cerut să se renunțe la anchetă pentru că a recăpătat controlul asupra contului. De asemenea, procurorii DIICOT Alba Iulia au cerut abandonarea urmăririi penale, fapt acceptat de judecători.

În al treilea caz, o altă persoană a mai raportat că a furat un cont de Instagram în aprilie. Ea a primit un mesaj de la contul numit „contactsupport66” de pe rețeaua de socializare, în care o informa că contul ei va fi șters în scurt timp.

Corpul mesajului conținea o adresă de e-mail căreia i-a trimis un mesaj prin care clarifica situația apărută. Ulterior, a primit un răspuns în care i-a cerut să acceseze un link pentru a solicita verificarea contului pentru a preveni ștergerea acestuia. După ce a accesat linkul, ea a descoperit că a fost deconectată de la contul ei de Instagram, parola, adresa de e-mail de recuperare a contului și numărul de telefon asociat au fost modificate, restricționându-i accesul la acesta.

În aceeași zi, aceasta a primit un mesaj pe Whatsapp de la o persoană care folosește numărul de telefon, în care afirmă că acesta a intrat în posesia contului ei de Instagram și cerea să recupereze suma de 70 de euro pe care nu a plătit-o.

Neputând stabili locația exactă din care a fost trimis linkul care a fost folosit pentru a sustrage contul de Instagram, procurorii au dispus DIICOT să renunțe la urmărirea penală, fapt acceptat de judecători pe 17 octombrie.

Articolul precedentAnaliștii economici prevăd că BCE va ignora recesiunea și va crește dramatic ratele dobânzilor
Articolul următorCât durează bateria unei mașini electrice? Suma pe care o poți economisi pe an cu un astfel de vehicul