Una dintre modalitățile cheie pe care copiii le învață este prin exemplul părinților lor. De fapt, există o mulțime de cercetări care susțin rolul critic pe care părinții îl joacă în formarea obiceiurilor la copiii lor.

               Deci, dacă sunteți un părinte care speră să vă ajutați copiii să învețe obiceiuri sănătoase pe care le pot lua la maturitate, poziția dvs. de model părinte este  esențială.

               Ca sursă de informații despre sănătate și fitness, NordicTrack este aici cu cinci moduri în care puteți fi un model sănătos pentru copiii dvs.

1 Preparați mese sănătoase

               Bazele unui stil de viață sănătos se bazează pe obiceiuri alimentare bune. Cu toate acestea, într-o familie aglomerată, multe mese pot fi completate cu alimente procesate, de la cereale zaharate până la pizza congelată. Alimentele procesate au adesea un conținut ridicat de zahăr – precum și de carbohidrați care sunt descompuși din glucoză, fiind și aceasta o formă de zahăr. Este ușor să mâncați excesiv aceste alimente, chiar și porțiile mici pot avea un conținut dens caloric.

               Potrivit unor cercetători, consumul zilnic excesiv de zahăr poate fi similar cu dependența de droguri, deoarece atât medicamentele, cât și zahărul pot crește nivelul de dopamină al unei persoane. A trăi sănătos ca adult poate fi o provocare.

               Ca părinte, puteți modela obiceiuri alimentare mai bune pentru copiii dvs. Reduceți cantitatea de alimente procesate care intră în casa dvs. și concentrați-vă pe prepararea meselor care conțin ingrediente întregi, care au suferit o prelucrare minimă. În acest fel, copiii dvs. pot vedea diferite moduri în care pot prepara ingrediente proaspete.

2 Fii un exemplu efectuând exerciții fizice regulate

               Dacă vrei să fii un model sănătos pentru copiii tăi, este o idee bună să ai un program regulat de exerciții. Acest program nu trebuie să fie elaborat. De exemplu, poate fi la fel de simplu să faci 20-30 de minute de exerciții zilnice.

               Important este că copiii tăi te văd efecutând exercițiile fizice chiar și atunci când există alte cerințe din timpul tău. Deoarece exercițiile fizice te ajută să-ți menții obiectivele de sănătate și fitness, copiii tăi pot învăța din exemplul tău – urmărind cum crești într-o versiune mai puternică, mai sănătoasă și mai sigură a ta.

               Dacă dețineti un echipament fitness la domiciliu, efectuați acest antrenament pe banda de alergare sau pe bicicleta fitness și urmăriți-vă copiii implicându-se în noul stil de viață potrivit.

3 Angajați-vă în activități familiale active

               A avea o noapte de film de familie poate fi foarte distractiv. Dar pentru a vă ajuta să fiți un model sănătos pentru copiii dvs., trebuie să aruncați o privire atentă asupra tipurilor de activități familiale în care se angajează familia dvs. Dacă activitățile sunt predominant sedentare, poate fi timpul să vă reactivați.

               Câteva activități concentrate activ pe care familia dvs. sunt:

–   Jucându-vă într-un parc împreună

–   Faceți o plimbare cu bicicleta împreună cu familia

–   Înscrieți-vă pentru o cursă de caritate

4 Petreceți timp fără a fi conectați la tehnologie

               Cu greu poți să te uiți la un forum pentru părinți în zilele noastre fără să vezi părinții care întreabă cum își pot scoate copiii de pe ecran și să meargă afară să se joace. Problema este că mulți părinți petrec la fel de mult timp cu tehnologia lor – fie că sunt smartphone-uri, computere, televizoare, tablete sau multe altele – și copiii imită pur și simplu același comportament.
               Puteți fi un exemplu pentru copiii dvs. cum să echilibreze timpul tehnologiei cu alte interese. Ora de cină în familie este un moment minunat pentru a pune în aplicare o zonă fără tehnologie, permițând întregii familii să se concentreze asupra mesei. Explicați copiilor importanța unei alte activități. Astfel vă poate ajuta copilul să se deconecteze și să se relaxeze cu o activitate mai liniștită, cum ar fi citirea unei cărți.

5 Încurajați sportul și alte activități

               Încurajarea copiilor dvs. să se alăture unui sport de echipă este o modalitate ușoară  în a-i ajuta să fie entuziasmați de exerciții fizice. Există sporturi standard pe care copiii dvs. le pot încerca – cum ar fi baschet, fotbal, volei, etc. Dacă acestea nu îi interesează pe copiii dvs., luați în considerare alte activități, cum ar fi:

–   Dansurile

–   Alpinismul

–   Ciclism montan

–   Drumețiile

               Găsirea unei activități sportive regulate vă ajută copiii să fie activi, să învețe să lucreze cu o echipă și să dezvolte alte abilități interpersonale. Împreună cu aceste lucruri, potrivit unei revizuiri sistematice a cercetărilor privind legătura dintre funcția cognitivă a copiilor și activitatea fizică, copiii care se implică în sport pot avea impactul pozitiv asupra funcției lor emoționale și cognitive.

               Acum, nu trebuie să implementați toate aceste lucruri simultan. La fel ca în cazul oricăror noi obiceiuri, cel mai bine este să vă luați timp și să încorporați noi obiceiuri pe rând. Astfel, în timp, întreaga familie poate învăța cum să ducă o viață mai sănătoasă, iar copiii sa poată beneficia de un bun exemplul pentru anii următori.

Articolul precedentCum trebuie să fie un advertorial SEO?
Articolul următorCutiipostalebloc.ro furnizorul tau de cutii postale la comanda