Meta Platforms, părintele Facebook, face o investiție uriașă în VR, dar realitatea sa actuală arată ca o greșeală. Morgan Stanley și alte agenții retrogradează Meta pentru prima dată, deoarece costurile și cheltuielile cresc.

Acțiunile META au scăzut la cel mai scăzut nivel din 2016, după ce au înregistrat o pierdere dezamăgitoare de 9,6 miliarde de dolari în Metaverse.

Toamna trecută, acțiunile META erau încă la cel mai ridicat nivel istoric, valoarea de piață a companiei urmând să ajungă la peste 1 trilion de dolari în septembrie 2021. Veniturile și profiturile au crescut pe măsură ce agenții de publicitate au apelat la Facebook și Instagram pentru a ajunge la miliarde de utilizatori.

Întregul sector tehnologic a fost lovit în acest an, dar declinul Meta a depășit cu mult sectorul larg, cu acțiunile sale scăzând cu aproape 70% de la an la an, în comparație cu o scădere de doar 30% a indicelui tehnologic Nasdaq față de același nivel. perioadă.

La sfârșitul lunii octombrie, valoarea de piață a Meta a scăzut la 266 de miliarde de dolari, iar capitalizarea de piață a META a scăzut cu peste 700 de miliarde de dolari.

Sursa: CAPEX.com

„Pentru a rezuma cum se simt investitorii în acest moment, putem spune că există prea multe pariuri experimentale în comparație cu pariurile dovedite”, spun analiștii CAPEX.com.

Un analist de la Bernstein a spus că echipa sa a fost „incredibil de frustrată să vadă creșterea cheltuielilor într-o nerespectare aproape completă a așteptărilor investitorilor”.

Necazurile companiei ridică întrebări cu privire la pariul său all-in pe metavers, precum și dacă gigantul rețelelor sociale ar putea suferi soarta altor companii majore ale căror pariuri pe viitor nu au dat roade. Pe termen scurt, afacerea de bază a Meta, Facebook, se confruntă cu provocări pe măsură ce economia încetinește și agenții de publicitate reduc cheltuielile.

Pariul METAverse

Meta, care și-a extins rapid forța de muncă în timpul pandemiei de coronavirus, a fost criticată de investitori pentru că a cheltuit enorm pentru viziunea lui Zuckerberg de a construi o lume plină de avatare digitale cunoscută sub numele de metavers. Ca și alte proiecte de realitate virtuală și augmentată la care lucrează Meta, nu se așteaptă să obțină profit pentru mulți ani de acum înainte.

Articolul precedentSecțiunea de autostradă care va fi inaugurată până la sfârșitul anului. VIDEO „Pentru România au fost folosite două noi tehnologii de execuție”.
Articolul următorUși rapide sau așa cum vă oferă Smilo Holding să economisiți