Premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu au prezentat luni seara, 21 noiembrie, principalele decizii luate de coaliție privind majorarea pensiilor și a altor venituri.

Coaliția a decis să majoreze punctul de pensie la 12,5% începând de anul viitor și să acorde sprijin pensionarilor cu pensii de până la 3.000 de lei, în două tranșe.

Liderii coaliției au convenit, de asemenea, că alocațiile de stat pentru copii vor fi ajustate în funcție de inflație, persoanele cu handicap vor primi o a treisprezecea alocație, iar prestațiile pentru veterani și văduve de război vor fi ajustate pentru inflație din 2018, adică o creștere totală cu aproximativ 30%.

„Perioada prin care trecem este marcată de multiple crize globale și trebuie să garantăm o amortizare a efectelor generate de inflația ridicată. Iată de ce PNB s-a opus ferm creșterilor de mai puțin de 15% și a obținut creșteri totale în negocieri de peste 15% .8%”, a spus Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu a precizat că se va acorda sprijin de 1.400 de lei, împărțit în două rate la șase luni, pentru plata facturilor la energie pentru pensionarii de peste 60 de ani care au pensii mai mici de 2.000 de lei.

„În ceea ce privește protecția handicapului, se va acorda a 13-a indemnizație. Totodată, indemnizația pentru veteranii de război și văduve va fi actualizată cu rata inflației – aceste alocații vor fi înghețate din 2018, cu o creștere de aproximativ 30%. 1 ianuarie 2023, alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate la rata inflației”, a mai anunțat liderul PSD.

Informații despre creșterea indemnizațiilor au apărut în presă la începutul acestei luni, dar Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a spus că este doar un zvon.

Articolul precedentSSD sau HDD: care este diferența?
Articolul următorO companie românească își propune să revoluționeze sistemele „Smart City”.