O mare companie de asigurări a fost victima unui atac cibernetic joi, 10 noiembrie. Hackerii cer joi 10 milioane de dolari – 1 dolari pentru fiecare posibilă victimă – pentru a opri scurgerile de informații medicale sensibile.

Este vorba despre gigantul asigurărilor de sănătate Medibank, unul dintre cei mai mari asigurători de sănătate privați din Australia, care săptămâna aceasta a recunoscut că hackerii au obținut acces la informațiile personale ale a aproximativ 9,7 milioane de clienți – inclusiv prim-ministrul Anthony Albanese, relatează AFP.

După ce hackerii au publicat miercuri un prim „eșantion” din aceste date, hackerii au publicat joi un al doilea „eșantion” într-un forum de pe „Dark Web”, care nu poate fi găsit cu ajutorul browserelor clasice.

Acest „eșantion” conține informații foarte personale despre anumite persoane.

Primele informații scurse se pare că au fost alese pentru a provoca un prejudiciu semnificativ, vizând persoanele tratate pentru dependență de droguri, infecții cu transmitere sexuală sau avorturi.

Articolul precedentÎn câte luni vom scăpa de criza economică: „Vom trece prin boala recesiunii, pentru a scăpa de febra inflației”
Articolul următorCum „lustruiți” singur farurile pătate ale mașinii. Materialele de care aveți nevoie pentru a avea din nou o vedere de noapte excelentă