Domenii importante din România au devenit interesante pentru hackeri, aceștia fiind atacați frecvent de atacuri cibernetice anul acesta. Multe dintre aceste atacuri au avut loc pe fondul războiului din Ucraina.

Atacurile cibernetice distribuite de denial-of-service (DDoS) care vizează întreprinderile private și entitățile publice au crescut cu 21% în acest an față de 2021, iar ransomware-ul a crescut cu 18%, potrivit unui raport al experților de la Orange Business Services.

Potrivit documentului publicat joi, în 2022 pe fondul războiului din Ucraina, a existat un interes sporit al atacatorilor pentru scopurile politice și sociale, dar și pentru mass-media, instituțiile sanitare, site-urile guvernamentale și aplicațiile.

În ceea ce privește distribuția amenințărilor între industriile din România, anul acesta s-a înregistrat un volum general semnificativ mai mare de amenințări la nivel de industrie decât în ​​2021, multe dintre aceste atacuri fiind declanșate de tulburările geopolitice din regiune.

Cele mai afectate au fost sectoarele de sănătate și farmaceutic (32%), serviciile guvernamentale și publice (23%), energie (22%), comerțul cu amănuntul (16%) și transportul (7%).

În funcție de tipul de amenințări cibernetice din 2022 și de distribuția acestora pe regiune, Bucureștiul a fost cel mai grav afectat cu aproape jumătate din totalul atacurilor sau 48%. Pe locul doi au urmat regiunile Banat și Moldova.

Totodată, în lista celor mai afectate oraşe din ultimele 12 luni, capitala se află pe primul loc cu o medie de 970.000 de atacuri prevenite, iar Timişoara pe locul doi – cu o medie de 260.000 de atacuri blocate pe lună. iar Iași este al treilea – cu aproape 170.000 de amenințări detectate și blocate pe lună.

Potrivit sursei citate, pentru al doilea an consecutiv, ransomware este cel mai mare tip de atac detectat și blocat de soluția Business Internet Security, reprezentând 35% din total, urmat de DDoS – cântărind 25% din total și phishing – cu 21%.

Cea de-a cincea ediție a raportului Business Internet Security face parte dintr-un ecosistem dezvoltat de Orange Business Services pentru companiile mari și mijlocii, care are ca scop creșterea gradului de conștientizare a securității cibernetice.

Articolul precedentOferă clădiri de birouri eficiente, igienice și moderne
Articolul următorPentru că este important să folosiți anvelopele de iarnă chiar dacă nu ninge sau plouă în noiembrie