Noiembrie este luna în care șoferii ar trebui să schimbe anvelopele auto, înlocuind anvelopele de vară cu cele de iarnă, fie că plouă, ninge sau nu.

Acest lucru este deosebit de important datorită temperaturilor, care indiferent de situație seara, noaptea și dimineața coboară sub 7 grade, temperatura recomandată pentru schimbarea anvelopelor.

Anvelopele de iarnă sunt diferite de anvelopele de vară, create folosind un compus diferit și mai moale pentru a rămâne flexibile chiar și la temperaturi scăzute. Cu alte cuvinte, se extind la temperaturi scăzute, spre deosebire de cele de vară care se contractă, această proprietate face diferența în ceea ce privește aderența.

Acest lucru este foarte important pentru frânare, anvelopele de iarnă având o distanță de frânare în condiții de frig, zăpadă, gheață sau gheață care este cu 50% mai mică decât anvelopele de vară.

Regulile referitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă diferă în țările europene. De exemplu, nu există astfel de cerințe în Islanda, Marea Britanie, Irlanda, Danemarca, Belgia, Țările de Jos, Ucraina sau Cipru.

Anvelopele de iarnă, în schimb, sunt obligatorii pentru toate vehiculele, pentru o anumită perioadă și pe orice tip de drum, indiferent de condițiile meteorologice, în țări precum Norvegia, Finlanda, Rusia, Belarus, Croația, Bosnia și Herțegovina, Macedonia și Slovenia.

Articolul precedentAtacurile cibernetice au crescut în România. Sectoarele medicale și guvernamentale se numără printre preferințele hackerilor
Articolul următorCum să ventilați corect caloriferele pentru a evita costurile suplimentare pe factura dvs