Pentru mulți șoferi români și neromâni, cumpărarea unei mașini electrice second hand reprezintă un salt în necunoscut. Deși vehiculele electrice au devenit populare în ultimul deceniu, mulți oameni nu au idee ce să caute atunci când vine vorba de o mașină electrică uzată.
Cu ajutorul unei analize de la specialiștii auto de la carVertical, haideți să aflăm cum să cumpărați un vehicul electric (EV) second-hand fără complicații.
Odată cu creșterea prețurilor la combustibil, cumpărarea unui vehicul electric vă poate economisi bani pe termen lung. Deși electricitatea nu este gratuită, estimările arată că șoferii se pot aștepta să economisească până la 1.000 de dolari pe an deținând un vehicul electric.
Cu toate acestea, prețurile pentru vehiculele electrice noi sunt chiar mai mari decât pentru mașinile obișnuite, ceea ce sugerează că cumpărarea unui vehicul second-hand poate fi o opțiune atractivă.
În mod surprinzător, vehiculele electrice uzate sunt adesea în stare mai bună decât vehiculele tradiționale, deoarece au mai puține părți în mișcare. Nu este nimic mai rău decât a cumpăra o mașină uzată și apoi a trebui să investești o sumă importantă de bani în reparații.
Cu toate acestea, vehiculele electrice mai vechi au un dezavantaj major: performanța slabă a bateriei, ceea ce duce la o gamă scăzută.
Pe măsură ce tehnologiile se îmbunătățesc, noile vehicule electrice pot fi conduse pe distanțe mai mari decât predecesorii lor. Aceasta înseamnă că persoanele care aleg o mașină uzată ar putea avea nevoie să o reîncarce mai des.
Fie că este o mașină pe benzină sau un vehicul electric, bateria începe să se degradeze în timp și nu te poți abține. Schimbările bruște de temperatură, încărcarea repetată și kilometrajul mare se numără printre factorii care deteriorează starea bateriei.