Acest ghid este conceput ca o introducere de bază în barele de remorcare și utilizarea acestora. În situații reale, este foarte recomandat să lăsați remorcarea unor profesioniști cu experiență, mai ales dacă aveți nevoie să recuperați un vehicul staționat.

Este important să rețineți că tractarea unui vehicul sau a unui echipament este o activitate potențial periculoasă, chiar dacă este făcută corect. Pe de altă parte, remorcarea necorespunzătoare a unui vehicul poate provoca daune unuia sau ambelor vehicule. De asemenea, poate duce la vătămări grave sau chiar la moarte.

Ce este o bară de remorcare?

Un cârlig de remorcare este un instrument de bază pe care îl puteți atașa la vehiculul dumneavoastră pentru a-l remorca în siguranță. Dispozitivele de tractare sunt folosite pentru tractarea vehiculelor, iar utilizarea unuia sau mai multor bare de tractare este pur și simplu o alegere mult mai bună decât alternativa: atașarea lanțurilor sau curelelor de remorcare direct pe axele roților, suspensie sau bara de protecție.

Când vine vorba de tractarea unui vehicul, punctele de atașare de pe cadrul în care este introdus acel cârlig sunt câteva dintre puținele puncte concepute pentru a rezista la întreaga forță a vehiculului remorcat. Câștigurile de remorcare, atunci când sunt instalate corect, vor contribui în mare măsură la prevenirea deteriorării ambelor vehicule și vă vor ajuta să vă transportați mașina în siguranță.

Tipuri de cârlig de remorcare

Există diferite tipuri de cârlige de remorcare și există, de asemenea, o mare varietate de stiluri din care să alegeți. Este întotdeauna important să rețineți că aveți nevoie de tipul potrivit de bară de remorcare pentru punctele de atașare ale mașinii dumneavoastră.

Bara de remorcare cu inel în D – Majoritatea vehiculelor pot folosi o bară de remorcare în forma tradițională de remorcare îndoită, care este deschisă pe o parte. În plus, puteți avea și ceea ce se numește un cârlig de remorcare cu inel în D pentru a avea un atașament mai sigur pentru o curea de remorcare. Cârligele de remorcare pot fi, de asemenea, prevăzute cu un capăt filetat care le permite să fie atașate la o ancoră de recuperare din partea din față a mașinii și a camionului, dacă este necesară remorcare.

Bara de remorcare – Barele de remorcare, adesea denumite și bare de remorcare, sunt proiectate pentru utilizare intensă. Prin urmare, le veți găsi adesea folosite pe vehicule cu tracțiune integrală și camioane grele.

Categorii cu două capete: Acestea sunt făcute pentru a fi puternice și durabile și majoritatea au un zăvor pentru a bloca cârligul pe loc, pe măsură ce vehiculul este remorcat pe un teren mai accidentat. Un motiv obișnuit pentru utilizarea unui cârlig de remorcare este pentru situațiile în care un vehicul este blocat și nu poate ieși singur din nisip sau noroi – bara de remorcare este bara de remorcare ideală pentru o recuperare asistată cu un alt vehicul.

Articolul precedentNoul plan al lui Elon Musk pentru verificarea utilizatorilor Twitter: căpușe albastre, aurii și gri
Articolul următorNoul joc criptografic Calvaria a strâns peste 2 milioane de dolari și se apropie de etapa 5 de prevânzare