Primul lot al autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, porțiunea de kilometri 13,17 dintre Sibiu și Boița, este asfaltat pe toată suprafața. Se lucrează în continuare la șanțurile și șanțurile de pe marginea drumului.

Se preconizează că acest segment de autostradă va fi deschis traficului rutier la jumătatea lunii decembrie. Sunt în derulare lucrări și în zona sensurilor giratorii Boita și Şelimbăr. Lucrările includ, de asemenea, marcaje rutiere sau montarea de sisteme de absorbție fonică.

Valoarea proiectului este de 612,65 milioane lei, fără TVA, fiind antreprenorul Porr Construct SRL. Lucrările efectuate au constat din 27 de poduri și pasaje, 27 de pasaje subterane, un viaduct de 414,7 metri lungime, un alt viaduct de 651,4 metri lungime, două încăperi de service, un centru de întreținere și coordonare și două noduri rutiere.

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a spus într-o emisiune la TVR că acest tronson poate fi deschis traficului din 15 decembrie.

„Am avut nenumărate discuții cu antreprenorul. El și-a asumat această dată de 15 decembrie, evident că noi, împreună cu personalul CNAIR, am evaluat această posibilitate, premisele sunt optimiste, cred că pe 15 decembrie am putea circula pe prima porțiune de autostrada Sibiu-Pitesti, prima intersectie la conturul autostrazii Carpati.

E primul pas, este o firmă serioasă care a demonstrat că știe să se mobilizeze foarte bine, înainte de contract. Sper să se lucreze la fel și pe tronsonul 4 (Curtea de Argeș-Tigveni /10 km) pe care îl planificam”, a spus Cristian Pistol. Potrivit sursei citate, autostrada A1 Sibiu-Pitești (Transcarpatica) ar urma să fie finalizată. în 2028.

Articolul precedentDacia Spring, desemnată cea mai eficientă mașină electrică din Europa: care este consumul mediu raportat
Articolul următorElon Musk anunță „marea amnistie” Sondajul care l-a determinat să deblocheze mii de conturi de Twitter