Un drum care traversează peisaje superbe din Transilvania vrea să concureze cu unul dintre cele mai cunoscute drumuri din România: Transalpina. Recent a fost complet reabilitat după 40 de ani de dezastru.

Intr-adevar tronsonul de drum de putin peste 10 kilometri este poreclit de autoritati Noua Transalpina sau Transalpina Aradului.

Drumul provincial Dieci-Dezna, o porțiune de 11,3 kilometri pe care de peste 40 de ani nu s-au efectuat intervenții substanțiale, ar putea deveni un drum asemănător Transalpina, după o investiție de peste 4 milioane de euro, spune președintele il Arad. consiliul județean, Iustin Cionca, conform B1tv.ro.

Drumul provincial Dieci-Dezna este un tronson lung de 11,3 km, care nu a fost reparat substantial de mai bine de 40 de ani.

În 2021, Consiliul Județean Arad a demarat modernizarea drumului, printr-un proiect în valoare de peste 4 milioane de euro, finanțat din fondurile proprii ale CJ.

Drumul ar face legătura între localitatea Moneasa și DN7 Arad-Deva, printr-o scurtătură care evidențiază zona de munte a județului Arad. Este un proiect important care finalizează drumul provincial Julita-Mădrigeşti, lung de 29 km.

„Păstrând, evident, proporțiile, de la Julita până la Dezna vom avea un drum asemănător Transalpinei, doar de interes provincial, într-o zonă poate și mai pitorească.

Va ajuta locuitorii din Arada din comunitățile periferice să acceseze mai ușor un loc de muncă și va fi o contribuție suplimentară la lupta împotriva depopulării comunităților mici pe parcurs”, a declarat președintele Iustin Cionca.