Producătorul auto american Ford Motor Co. a decis joi, 24 noiembrie, să recheme peste 634.000 de vehicule de teren (SUV) vândute în întreaga lume, din cauza riscului de incendiu din cauza injectoarelor de combustibil crăpate, relatează Reuters.

Al doilea cel mai mare producător auto american a precizat că retragerea afectează modelele off-road Bronco Sport și Escape produse în perioada 2020-2023. Toate aceste mașini au motoare cu trei cilindri de 1,5 litri. 520.000 de vehicule sunt afectate în Statele Unite și aproximativ 114.000 de vehicule în alte țări.

Ford a spus că atunci când motoarele acestor SUV-uri funcționează, este posibil ca o fisură a injectorului să curgă combustibil, ceea ce ar putea duce la un incendiu sub capotă. Cu toate acestea, Ford nu le-a recomandat proprietarilor să nu mai conducă vehiculele, deoarece incendiile sunt rare și, în general, nu au loc când motorul este oprit.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan, cu aproximativ 190.000 de angajați în întreaga lume. În Europa, Ford este responsabilă de producția, vânzarea și service-ul vehiculelor marca Ford pe 50 de piețe individuale și are aproximativ 45.000 de angajați în unitățile deținute în totalitate și în întreprinderile mixte consolidate și aproximativ 59.000 de oameni, inclusiv operațiunile neconsolidate.

În martie, producătorul auto Ford a transferat dreptul de proprietate asupra fabricii de la Craiova partenerului său Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, proces supus aprobărilor și consultărilor de reglementare. Ford și Ford Otosan speră să finalizeze procesul de transfer al proprietății în al treilea trimestru din 2022.

Articolul precedentElemente esențiale pentru a vă dezvolta afacerea online
Articolul următorCum este drumul pe care autoritățile îl numesc „Noua Transalpina”? „Mai punem un pod strâmb, alți stâlpi în șanț” VIDEO/FOTO