Narghileaua mică are un tub rigid în loc de furtun flexibil, și altfel, dispozitivul mini narghilea nu diferă de dispozitivul narghilelelor mari. Narghilele mici sunt concepute pentru una, maximum două persoane. Sunt destul de mici și vin cu o husă de transport sau o geantă. O narghilea mică necesită o cantitate mică de tutun. Principalul dezavantaj este dimensiunea mică a bolului pentru tutun, fiind mai convenabil să oferi cadou un astfel de dispozitiv.

Narghilea de dimensiuni medii

Narghileaua de dimensiuni medii este potrivită pentru o companie de 3-5 persoane. Este mai mare (de obicei aproximativ 60 cm) și mai greu de transportat. Narghileaua egipteană mijlocie este adesea stilizată în stil antic. Poți opta pentru un dispozitiv mediu pentru 2 persoane. Modelul sirian are unele diferențe în structură față de narghileaua din Egipt. Narghilele siriene originale nu sunt pliabile, ci sunt asamblate prin sudare.

Narghileaua mare egipteană are de obicei o înălțime de 100 cm. Principalele materiale pentru fabricarea unui astfel de dispozitiv, sunt metalul și sticla. O astfel de narghilea este rareori oferită în dar. Printre dispozitivele mari poți găsi adesea modele cu două țevi și este concepută pentru două persoane care fumează în același timp.

Narghilea – Clasă

Principiul care stă la baza împărțirii narghilelelor în clase, este diferența dintre materialele utilizate, scopul și durata de viață a componentelor.

Narghileaua economică este ieftină, de regulă este de dimensiuni mici și fără niciun fel de decor.

Narghileaua standard îți oferă un timp mai îndelungat de fumat, și de asemenea, este un model stilizat și decorat în moduri diferite. 

Narghileaua de elită este prestigioasă, de dimensiuni mari, realizată din cele mai durabile materiale (metal, balon – sticlă boemă) și decorată cu pricepere. Cea mai scumpă narghilea este o adevărată operă de artă pe care o poți aprecia cu adevărat în fotografii, dar pe care o poți folosi în viața reală.

De asemenea, narghilelele pot fi realizate din mai multe piese sau dintr-o singură bucată. Modelele cu mai multe elemente pot fi demontate, iar cele dintr-o singură bucată nu. Modelele cu mai multe elemente sunt mai ușor de spălat și mai ușor de transportat. Dar acest lucru afectează și prețul. Modelul cu o singură bucată este o construcție sudată, fiind mai greu de curățat, și în acest caz, costă mai puțin.

Tipuri de narghilea după mărime

Pentru a face alegerea corectă a dispozitivului, trebuie să înțelegi cum funcționează narghileaua și ce se află la baza ei. Este dificil să înțelegi imediat calitatea componentelor și caracteristicile dispozitivului, dar există și o clasificare simplă în funcție de dimensiune. Conform acestui principiu, există 3 tipuri de dispozitive, fiecare dintre ele având propriile sale caracteristici. În funcție de dimensiunea dispozitivului, există mai multe tipuri de narghilea, dar cea medie este cea ma căutată.

Narghilea medie

Sunt mai frecvente decât alte dispozitive și au o lungime de 50 până la 70 cm. Dimensiunea face ca transportul să fie problematic, dar, spre deosebire de narghileaua mică, narghileaua medie este dezasamblată și acest lucru simplifică portabilitatea. Există modele pentru 3-5 fumători, dar există și dispozitive pentru două persoane. Acestea ocupă principala nișă a pieței, iar prețurile într-un magazin de narghilea sunt rezonabile.

Articolul precedentConsultanță fonduri europene nerambursabile de la Cashconsult.ro
Articolul următorCum trebuie să fie un advertorial SEO?