Drumurile înghețate, temperaturile înghețate și furtunile de zăpadă de iarnă pot fi teste grele pentru șoferi și mașinile lor.

De aceea trebuie să vă pregătiți mașina în avans pentru sezonul rece și să vă asigurați că totul funcționează corect.

Iată câteva sfaturi utile pentru a trece iarna în siguranță și a evita problemele de pe drum, sfaturi de la experții înșiși, într-o analiză realizată de carVertical.

Iarna, șoferii trebuie să-și schimbe stilul de condus cu 180 de grade. Chiar și în timpul zilei, zăpada, noroiul și așa-numita gheață „neagră” pot crea probleme, mai ales dacă folosești anvelope cu un nivel scăzut de aderență.

„Anvelopele sunt singurele părți ale mașinii care intră în contact cu solul. Aderența slabă în condiții alunecoase poate fi principalul motiv pentru pierderea controlului mașinii”, a declarat Matas Buzelis, director de comunicații la carVertical.

Pentru a reduce riscul de derapare, trebuie să conduceți cu atenție și să alegeți anvelopele de iarnă adecvate. Cu toate acestea, nu toate anvelopele de iarnă funcționează la fel de bine pe suprafețe similare.

Atunci când alegeți un set de anvelope de iarnă, acordați o atenție deosebită marcajelor unde producătorii arată valorile de aderență pe teren umed (A la E). Căutați și simbolul fulgului de zăpadă – acesta indică faptul că anvelopa a trecut un test special care măsoară frânarea pe un drum înzăpezit.

Dacă aveți nevoie de anvelope de iarnă și mai rezistente, omologate pentru condiții extrem de reci, căutați un simbol cu ​​un munte în trei colțuri plus un fulg de zăpadă.

Articolul precedentCum să eviți ofertele false de Black Friday. Semnele care ar trebui să te pună pe gânduri
Articolul următorVești bune pentru români. Zacurile de gaze naturale sunt aproape pline