Luna noiembrie este luna reducerilor și în această perioadă toate magazinele anunță când organizează Black Friday, ziua în care ar trebui să ofere cele mai mari reduceri ale anului.
Nu este un secret pentru nimeni că există și comercianți care recurg la practici frauduloase pentru a păcăli potențialii cumpărători. Au fost raportate numeroase cazuri care arată că reducerile nu erau ceea ce păreau a fi, una dintre cele mai comune tactici fiind creșterea treptată a prețurilor până la Black Friday.
Potrivit which.co.uk, există o serie de sfaturi utile pentru a nu fi păcălit și pentru a afla dacă presupusa ofertă specială este reală.
Sursa citată a observat oferte pentru 2020 și a concluzionat că 98% dintre produsele promovate revizuite erau disponibile la același preț sau chiar mai ieftin la șase luni după Black Friday. În plus, 85% dintre articolele urmărite au fost egale sau mai puțin costisitoare în cele șase luni care au precedat Vinerea Neagră. Doar trei dintre cele 119 produse urmărite de sursa citată au avut cel mai mic preț al anului în Black Friday.
Deși aceasta este cea mai ușoară verificare pe care o puteți face, mulți oameni opresc acest pas.
Există multe site-uri web unde puteți găsi istoricul prețurilor unui produs. Acest lucru vă va spune dacă este într-adevăr cea mai mică sumă a anului sau dacă prețul a fost crescut în mod deliberat în perioada premergătoare Black Friday.
Ofertele care sună ca „Era 500 de lei, iar acum sunt doar 250 de lei” sunt comune de Black Friday. Daca pretul initial este foarte mare fata de presupusa oferta, oamenii sunt si mai tentati sa cumpere pentru ca este o reducere foarte buna.