Unii lucrători din tehnologie concediați recent și-ar putea găsi un nou loc de muncă la Jaguar Land Rover (JLR), deoarece producătorul de automobile britanic vechi de un secol caută să angajeze sute de ingineri pentru a ajuta la dezvoltarea mașinilor electrice, relatează Reuters.

JLR, deținută de compania indiană Tata Motors, a lansat vineri un portal de locuri de muncă pentru lucrătorii din domeniul tehnologiei concediați în 800 de roluri, de la conducere autonomă, electrificare, învățare automată și știința datelor.

Producătorul de mașini de lux, care își propune să devină o companie de mașini „electrice” începând cu 2025, a declarat că consideră că lucrătorii care părăsesc marile grupuri tehnologice precum Amazon au mai multe șanse să aibă abilitățile necesare pentru a ocupa noi locuri de muncă în Marea Britanie. , Statele Unite, India, China și Ungaria.

Majoritatea locurilor de muncă ale Jaguar Land Rover vor fi în Marea Britanie și vor fi împărțite între birourile JLR din Manchester și Gaydon din centrul Angliei, a declarat Anthony Battle, ofițer șef de informații.

„Avem posturi vacante acolo de ceva vreme. Unele competențe sunt destul de greu de ocupat, deoarece este o piață foarte competitivă, în special ingineri și arhitecți software. Este norocos pentru noi, și cu siguranță pentru alții, că există acum acest uriaș oferta de talent într-un moment în care deja plănuim să mergem mai departe”, a spus Battle într-un interviu video online.

Procesul de angajare urmează a mii de disponibilizări în ultimele săptămâni la companii de tehnologie din SUA, inclusiv Twitter, Meta și Amazon, dintre care unele au birouri în Londra și Dublin.

Noile locuri de muncă, în special în inteligența artificială și învățarea automată, vor sprijini eforturile companiei de culegere de date pentru a obține informații despre performanța mașinii și comportamentul clienților, a spus Battle.

JLR a anunțat o strategie de electrificare anul trecut, care va vedea toate mașinile Jaguar complet electrice până în 2024 și o opțiune electrică oferită în portofoliul său, inclusiv Land Rover.

Articolul precedentCât de mult a crescut averea lui Ion Țiriac într-un an! Cantitatea este uluitoare
Articolul următorRafinăriile Europei, arhipelag. Embargoul european asupra petrolului rusesc nu s-a concretizat încă