Marja pentru țițeiul Brent la o lună s-a redus brusc în această săptămână, reflectând o mai bună ofertă pe piața fizică a petrolului, pe măsură ce preocupările legate de embargoul UE asupra țițeiului rusesc încep să se atenueze.

Comercianții au citat capacitatea Europei de a înlocui petrolul rusesc cu petrol din Orientul Mijlociu, Statele Unite și America Latină, în timp ce Asia cere mai puțin țiței din cauza încetinirii economice și a utilizării crescute a petrolului rusesc.

Contractele futures pe țițeiul Brent au scăzut și cu aproximativ 7% în această săptămână, slăbind pentru a doua săptămână consecutiv.

„Există prea mult petrol în jur. Rafinăriile (europene) par să fi supracumpărat în noiembrie și decembrie, probabil din cauza temerilor legate de petrolul din Ural”, a spus un comerciant european de țiței.

El a adăugat că grevele franceze și întreținerea rafinăriilor au contribuit, de asemenea, la excesul de petrol.

Prețurile țițeiului rusesc Ural au crescut în august, deoarece comercianții și rafinăriile s-au luptat să cumpere mai mulți barili, pe fondul temerilor că o interdicție a UE asupra petrolului rus ar duce la deficit.

UE va interzice importurile de titei rusesc din 5 decembrie si de produse petroliere din 5 februarie.

Un plafon pentru țițeiul rusesc intră în vigoare și pe 5 decembrie.

Articolul precedentDemis de pe Twitter, Amazon și Meta, angajat de doi giganți auto. Producător caută sute de ingineri
Articolul următorSSD sau HDD: care este diferența?