Meta, compania-mamă a Facebook, a anunțat miercuri, 9 noiembrie, că va concedia 11.000 de angajați în cele mai mari reduceri de locuri de muncă din istoria gigantului tehnologic, relatează CNN.

Reducerile de locuri de muncă au loc pe măsură ce Meta se confruntă cu o serie de provocări pentru activitatea sa de bază și face un pariu incert și costisitor pentru a trece la Metaverse.

De asemenea, vine pe fondul unui val de concedieri la alte companii tehnologice în ultimele luni, deoarece sectorul în plină expansiune reacționează la inflația ridicată, creșterea ratelor dobânzilor și temerile de o recesiune care se profilează.

„Astăzi vă împărtășesc unele dintre cele mai grele schimbări pe care le-am făcut în istoria Meta”, a scris CEO-ul Mark Zuckerberg într-o postare pe blog adresată angajaților.

„Am decis să reduc dimensiunea echipei noastre cu aproximativ 13% și să concediez peste 11.000 dintre angajații noștri talentați”, a adăugat el.

În septembrie, Meta avea peste 87.000 de angajați.

Afacerea de bază a vânzărilor de reclame a Meta a fost lovită de schimbările de confidențialitate ale Apple, bugetele publicitare mai strânse și concurența sporită din partea rivalilor mai noi precum TikTok.

Între timp, Meta a cheltuit miliarde de dolari construind o versiune viitoare a internetului numită Metaverse, care probabil va fi utilizată pe scară largă peste ani.

Luna trecută, compania a raportat al doilea declin trimestrial al vânzărilor și a declarat că profitul sa redus la jumătate față de un an mai devreme.

Valoarea de piață a Meta, odată evaluată la peste 1 trilion de dolari, a scăzut de atunci la aproximativ 250 de miliarde de dolari.

Articolul precedentCât de „mai sărac” a devenit Elon Musk după ce investitorii au fost speriați de haosul de pe Twitter. „El și-a alocat 100% din timp”
Articolul următorBijuteria pe trei roți pe care un român a condus-o în RAR. Cum arată „scooterul cu cabină” fabricat în Germania în anii 1950? FOTO