Averea netă a lui Elon Musk a scăzut marți sub 200 de miliarde de dolari, după ce investitorii au vândut masiv acțiunile Tesla pe fondul temerilor că el este mai interesat de rețeaua de socializare Twitter, relatează Reuters.

Potrivit Forbes, averea netă a lui Musk este de 194,8 miliarde de dolari, în mare parte din participația sa de aproape 15% din Tesla, care are o capitalizare de piață de 622 de miliarde de dolari.

Din aprilie, când Musk a făcut oferta pentru Twitter, Tesla a pierdut aproape jumătate din capitalizarea de piață, iar valoarea sa netă a scăzut cu 70 de miliarde de dolari.

Investitorii au aruncat acțiunile Tesla, îngrijorați că Musk va vinde din nou acțiuni după ce a vândut acțiuni în valoare de aproape 15 miliarde de dolari.

Luna trecută, Musk a încheiat o afacere de 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter cu 13 miliarde de dolari în împrumuturi bancare și 33,5 miliarde de dolari în angajamente de capitaluri proprii.

Acum, investitorii se tem că Musk nu va mai putea susține suficient Tesla, într-un moment în care compania crește producția de mașini electrice și se confruntă cu o concurență în creștere.

„Se pare că Elon Musk își dedică 100% din timp Twitter și ar putea avea nevoie de mai mult capital”, a declarat Jay Hatfield de la Infrastructure Capital Management.

Averea netă a lui Musk, cel mai bogat om din lume, este cu aproximativ 40 de miliarde de dolari mai mult decât cea a vice-campionului – Bernard Arnault – proprietar al LVMH, cel mai mare grup de lux din lume.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 2%, până la 193,7 dolari marți.

Articolul precedentRomâni care nu se tem de șomaj în vremuri de criză. Expert: „Nu cred că vor exista concedieri în acest domeniu în următorii doi ani”
Articolul următorDisponibilizări masive la Meta, compania-mamă a Facebook. Record în istoria gigantului tehnologic