Dogecoin este una dintre cele mai populare monede meme. Populara criptomonedă a fost creată în 2013 pentru a-și bate joc de BTC și de entuziasmul comunității cripto, dar destul de repede a început să fie o simplă glumă și a devenit una dintre cele mai populare criptomonede. De asemenea, Dogecoin a devenit unul dintre cei mai populari ai celebrului antreprenor, Elon Musk.

Dogecoin, care s-a înregistrat un maxim istoric de 0,74 USD în mai 2021, a oferit profituri semnificative investitorilor săi. Pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul anului 2022, investitorii se întreabă: va crește Dogecoin din nou sau este prea târziu pentru a investi în această criptomonedă? În acest articol, răspundem la această întrebare oferindu-vă o predicție complexă a Dogecoin.

Istoricul prețurilor Dogecoin

Pentru a răspunde la această întrebare actuală și populară, trebuie să oferim o imagine de ansamblu asupra istoriei Dogecoin. După cum am menționat, cu mulți ani în urmă, Dogecoin a fost conceput ca o alternativă la alte monede. Dogecoin a fost creat de doi ingineri software, Billy Markus și Jackson Palmer, și a fost considerat inițial o „glumă”.

Dar mult mai interesantă este evoluția prețurilor DOGE. Vă prezentăm mai jos graficul prețurilor criptomonedei, care acoperă întreaga perioadă de existență a acestui criptoactiv. După cum puteți vedea, DOGE este în prezent foarte departe de cel mai mare record din 2021.

Drepturi de autor: https://coinmarketcap.com/currencies/dogecoin/

Printre altele, anul 2021 a fost decisiv pentru Dogecoin: între ianuarie 2021 și februarie 2021, prețul DOGE a crescut cu peste 1.000%. Acest lucru s-a suprapus cu explozia de preț a GameStop, așa că creșterea prețului a fost cauzată în principal de comercianții care au cumpărat DOGE în glumă, precum și acțiunile GameStop.

Dogecoin în 2022: o criptomonedă cu potențial sau nu?

La fel ca majoritatea criptomonedelor populare, Dogecoin a avut o perioadă dificilă în ultima vreme. Combinația dintre creșterea inflației și creșterea ratelor dobânzilor a creat un mediu provocator pentru investitori, determinându-i să evite activele riscante precum DOGE. Între ianuarie 2022 și iunie 2022, Dogecoin a pierdut cca 71% din valoarea sa.

Articolul precedentCea mai scumpă mașină înmatriculată în România în 2022 a costat 700.000 de euro, second-hand. Lista completă a mașinilor de lux de pe șosea
Articolul următorDe la mic comerciant la antreprenor de succes: Danubius lansează serviciul de plată DatecsPay care transformă casele de marcat în POS bancar