Miliardarul austriac Dietrich Mateschitz, fondatorul companiei de băuturi energizante Red Bull, a murit la vârsta de 78 de ani, a anunțat compania într-un comunicat sâmbătă seara, a informat duminică AFP.

„Anunțăm că Dietrich Mateschitz a murit astăzi”, a scris conducerea într-un e-mail adresat angajaților, exprimând „tristețe” și „recunoştinţă pentru ceea ce a realizat fondatorul Red Bull”.

Potrivit agenției austriece APA, acesta a murit de cancer.

Născut pe 20 mai 1944, Dietrich Mateschitz a lansat celebra băutură energetică Red Bull în 1987, după ce a descoperit băutura într-un bar de hotel din Hong Kong.

Această personalitate timidă a fost considerată în 2022 de revista Forbes drept cea mai bogată din Austria, cu o avere estimată la 27,4 miliarde de euro.

Antreprenorul a pariat pe sponsorizarea sportivă nu doar pentru a depinde de veniturile generate de băutura sa energizantă, ci și pentru o expunere fără precedent.

În treizeci de ani, compania sa a devenit un partener esențial al sporturilor mondiale, de la sporturi extreme la Formula 1 și fotbal.

Christian Horner, șeful echipei Red Bull Formula 1, a reacționat imediat la vestea de la Austin (Texas), unde va avea loc duminică Marele Premiu al SUA: „Este foarte, foarte trist, ce om grozav. A fost unic în sine. gen. în felul nostru. Ce a realizat și ceea ce a făcut pentru atât de mulți oameni din întreaga lume este de neegalat”, a spus el presei. „Mulți dintre noi trebuie să-i fie recunoscători pentru oportunitățile pe care le-a oferit, pentru viziunea pe care a avut-o, forța de caracter și pentru că nu i-a fost niciodată frică să-și urmeze visele și să le facă realitate”, a adăugat Horner.

CEO-ul Formula 1, Stefano Domenicali, s-a declarat „profund întristat” și a adus un omagiu „unului membru foarte respectat și foarte iubit al familiei de Formula 1”. A fost un antreprenor vizionar incredibil și un om care a ajutat la transformarea sportului nostru. și crearea celebrului brand Red Bull”, a spus el.

Articolul precedentSUA, cea mai mare scădere din istoria deficitului bugetar. Cheltuieli uriașe cu COVID-19, cauza principală
Articolul următorSoluțiile digitale de încredere pentru locul de muncă pot crea creștere pe termen lung