BMW Group vrea să atragă forță de muncă din România și pentru uzina din Debrețin, o investiție de 3 miliarde de euro.

Aici va fi construită o unitate de producție pentru mașini electrice și o fabrică de baterii pentru acestea.

„Da, vrem să atragem angajați români care cunosc limba engleză și/sau maghiară. De asemenea, planificăm campanii direcționate pentru anumite categorii de locuri de muncă în viitor”, a declarat Dr. Áron Szekeres, BMW Manufacturing Hungary Kft, Head, Ziarul Financiar de HR Marketing și Recrutare.

Declarația vine la șase luni după ce Hans-Peter Kemser, directorul fabricii BMW din Debrecen, a declarat într-o declarație oficială că echipa va crește de la 100 de angajați în iunie 2022 la peste 1.000. Alți 500 vor fi recrutați pentru producția de baterii.

BMW a comunicat apoi că „se urmărește recrutarea pentru posturi de conducere în toate tehnologiile cu specialiști maghiari” și că aceștia se vor concentra pe recrutări din zona Debrețin și din partea de est a Ungariei, fără a mai vorbi de România.

BMW a lansat și o campanie de recrutare în România pe rețelele de socializare în care prezintă lista posturilor disponibile ca specialist întreținere, tehnician suport producție sau specialist în automatizări. Mai mult, Debrecen este singura fabrică BMW care angajează personal în prezent.

Articolul precedentGhid de prelucrare a datelor personale in relatie cu implementarea Directivei Whistleblowing
Articolul următorElon Musk vrea să elimine 1,5 miliarde de conturi inactive de pe Twitter. Ultimatum pentru utilizatori