Asociația Pro Infrastructură apreciază, marți seară, că „grecii din Aktor continuă să demonstreze că nu sunt în stare să pună o treaptă în plus”, iar progresul lucrărilor lotului 3 al autostrăzii A0 Sud a ajuns până la 25% .

„Aktor, așa cum ne-am obișnuit pe autostrada A0 Sud lotul 3. Din păcate, grecii din Aktor continuă să demonstreze că nu sunt în măsură să cupleze o treaptă superioară. La aproximativ un an de la ordinul de începere a lucrărilor (emis pe 25.10. 2021), estimăm cu blândețe că șantierul a ajuns în prezent la 25%”, au transmis, marți seară, reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Potrivit acestora, în acest ritm „este evident că antreprenorul va lăsa termenul contractual de 30 de luni de execuție scadent în aprilie 2024”.

„Mai mult, Aktor a încasat deja penalități pentru diverse întârzieri, inclusiv în faza de proiectare. În condițiile în care constructorul nu va putea încasa și crește semnificativ mobilizarea, va termina lotul abia în toamna lui 2024. Faptul este că 2023 este exclus, așa cum au făcut diverși oficiali CNAIR și MT a îndrăznit deja să promite”, a mai transmis organizația.

Articolul precedentÎn ce condiții se reduce autonomia mașinii electrice cu 41% iarna. Sfaturi aurii pentru o mai mare eficiență pe vreme rece
Articolul următorEnel vinde compania romaneasca. Gigantul energetic cu care a semnat un acord exclusiv