Pe măsură ce temperaturile scad și zilele se scurtează, este important ca șoferii să se adapteze la condițiile de iarnă.

Mașinile electrice sunt din ce în ce mai populare și au multe avantaje, dar necesită o atenție deosebită în sezonul rece. Temperaturile scăzute afectează toate tipurile de mașini, nu doar pe cele electrice. De exemplu, mașinile pe benzină și diesel vor avea un consum mai mare de combustibil iarna.

În cazul vehiculelor electrice, autonomia va fi mai mică iarna și cei mai afectați șoferi sunt cei care trebuie să parcurgă distanțe lungi sau să se bazeze pe punctele de încărcare publice, potrivit carsloth.com.

Temperaturile scăzute au un impact asupra capacității bateriei, dar este direct proporțional cu condițiile climatice: cât de scăzute sunt temperaturile, cât durează iarna, prezența sau absența zăpezii.

Nu numai că are de suferit autonomia mașinilor electrice, dar scade și viteza cu care se încarcă bateria. Bateriile litiu-ion funcționează cel mai bine la temperaturi cuprinse între 15 și 35 de grade Celsius. Eficiența scade atât în ​​condiții de frig, cât și de cald.

De exemplu, dacă afară sunt -6 grade și ai căldura aprinsă, debitul scade cu aproximativ 41%, a spus sursa.

– Dacă este posibil, parcați mașina peste noapte într-un garaj sau parcare subterană. Dacă poți alege un loc de parcare în aer liber, alege unul care să aibă cât mai mult soare în timpul zilei.

– Încălzește mașina înainte de a porni. Multe vehicule electrice au acum aplicații mobile care vă permit să preîncălziți bateria înainte de a începe. Acest lucru va crește eficiența bateriei și va economisi energie atunci când sunteți în deplasare.

Articolul precedentStocarea, fundația care alimentează expansiunea lumii digitale
Articolul următorGrecii din Aktor nu respectă termenele lotului 3 al autostrăzii A0 Sud. Ong: „Se va încheia abia în toamna lui 2024”