Revolut anunță că a fost atacată de hackeri care au obținut acces la datele a zeci de mii de clienți.

Pe 10 septembrie, Revolut a descoperit un atac, a anunțat purtătorul de cuvânt Michael Bodansky. Atacul a fost controlat până în dimineața următoare, dar nu înainte ca hackerii să obțină date de la 0,16% dintre clienți.

În documentele depuse autorităților lituaniene, Revolut spune că au fost afectați 50.150 de clienți. 20.687 dintre ei provin din Spațiul Economic European.

În mesajele trimise clienților afectați, compania spune că nu au fost accesate fonduri, numere de card, parole sau coduri PIN. Hackerii au accesat doar detalii parțiale ale cardului, nume, adrese fizice, numere de telefon și adrese de e-mail.

Compania susține că atacatorii au folosit „ingineria socială” pentru a obține acces la baza de date. În cele mai multe cazuri, un angajat al companiei este păcălit să-și dea datele de acces.

Atacul a declanșat și o campanie de phishing, avertizează Revolut, care sfătuiește clienții să fie foarte atenți la mesajele pe care le primesc legate de serviciile companiei și să nu dea detaliile de autentificare.

Oficialii companiei spun că a fost formată o echipă specială pentru a monitoriza conturile clienților pentru a se asigura că banii și informațiile personale sunt în siguranță.

Articolul precedentBăuturile alcoolice vor deveni cu 15% mai scumpe anul viitor. Cât câștigă statul din comerțul cu alcool în fiecare an
Articolul următorCele mai bine vândute mașini electrice din România. Creștere cu 250% a înregistrărilor în septembrie 2022