Hackerii chinezi au furat zeci de milioane de dolari din fondurile americane de ajutor Covid-19 din 2020, a anunțat luni agenția de informații, relatează Reuters.

Serviciul Secret a refuzat să ofere detalii suplimentare, dar a confirmat o poveste de la NBC News conform căreia echipa chineză de hacking responsabilă este cunoscută în comunitatea de cercetare în domeniul securității ca APT41 sau Winnti.

Potrivit experților, APT41 este un grup prolific de criminali cibernetici care a efectuat o combinație de atacuri cibernetice sponsorizate de stat și încălcări ale datelor motivate financiar.

Mai mulți membri ai grupului de hacking au fost acuzați de Departamentul de Justiție al SUA în 2019 și 2020 pentru spionaj a peste 100 de companii, inclusiv firme de dezvoltare de software, furnizori de telecomunicații, companii de social media și dezvoltatori de jocuri video.

„Din păcate, Partidul Comunist Chinez a ales o altă cale pentru a menține China în siguranță pentru infractorii cibernetici, atâta timp cât aceștia atacă computere în afara Chinei și fură proprietate intelectuală utilă din China”, a declarat la acea vreme fostul procuror general adjunct Jeffrey Rosen.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Articolul precedentȚările în care bătrânii se descurcă mai bine decât angajații români. Locul unde pensia medie ajunge la 1.700 de euro
Articolul următorCuloarea care vinde cel mai repede o mașină. Rezultate uimitoare care vă ajută să luați decizii care vă avantajează buzunarul. EA STUDIAZĂ