Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, a concediat sau a amendat zeci de angajați anul trecut pentru compromiterea conturilor de utilizatori, relatează CNBC, citând un articol din Wall Street Journal.

În unele cazuri, potrivit WSJ, angajații Allied Universal, o firmă de securitate cu care lucrează Meta, au luat mită de la hackeri pentru a prelua controlul asupra conturilor unor utilizatori.

Operațiunea ar fi fost posibilă printr-un instrument intern numit Oops, prescurtare de la Online Operations, destinat utilizării în cazuri speciale.

Unii dintre cei concediați au fost subcontractanți de la Allied Universal, compania care asigură securitatea instalațiilor Meta, cărora li s-a acordat acces la instrumentele interne ale angajaților companiei.

Adesea, utilizatorii ale căror conturi de Facebook au fost suspendate nu au reușit să recâștige accesul prin mijloace stabilite, de ex. B. contactând direct Facebook. Unii au recurs la găsirea de surse externe care au contacte în Meta și au fost dispuși să deblocheze conturile pentru ele.

Chiar și sistemul Oops a făcut posibilă restabilirea accesului individual la contul legal al deținătorilor. Mecanismul există încă din primii ani ai Facebook și este un mijloc prin care angajații pot ajuta utilizatorii pe care îi cunosc care și-au uitat parolele sau e-mailurile sau ale căror conturi au fost preluate de hackeri.

Meta concedieri sau măsuri disciplinare au fost luate în urma unei anchete interne.

Meta și Allied Universal nu au răspuns încă solicitărilor de comentarii cu privire la aceste dezvăluiri, potrivit CNBC.

Articolul precedentSolutia completa pentru trafic in Bucuresti. Expert: „Pur și simplu nu este loc pentru toată lumea”
Articolul următorMașinile electrice second hand pe care le poți cumpăra fără emoții. Selecție specială Top Gear