Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat sâmbătă la Prima TV că le recomandă românilor să își permită schimbarea sistemelor de încălzire. El a precizat că coaliția a convenit ca programul Rabla pentru electrocasnice să includă și apartamente centrale.

Virgil Popescu a fost întrebat la emisiunea Insider Politic unde scad pragurile de consum pentru energie electrică.

„Am pus până la 300, în casa de aici în care locuiesc lângă București, dar am pus și peste 300 la Turnu Severin, unde am pompe de căldură, dar am și panouri fotovoltaice acolo, dar consum mult acolo, pentru că acolo. „Iarna mă încălzesc cu pompe de căldură și consumă foarte mult, dar și vara consumul este de peste 300 de kilowați”, a spus ministrul Energiei.

Întrebat dacă risipă, Virgil Popescu a explicat: „Nu este o chestiune de risipă. Fiind inginer de profesie, m-au preocupat aceste lucruri de automatizare și eficiență. La Turnu Severin am o centrală complet automatizată, cu panouri fotovoltaice cu temperatură. masurare pe care incerc sa o salvez.am inlocuit centrala iarna trecuta cu una noua in condensatie.Costurile si consumul de gaz au scazut cu 30 la suta, si am adaugat, probabil din aceasta cauza, un sistem de masurare si reglare a temperaturii seta temperatura pe ore in timpul ziua. Ea știe la ce oră ajung acasă, la ce oră este programată și, dacă am nevoie să fie mai cald, ridic telefonul, pornesc încălzitorul de la centrală și e mai cald acasă.”

Acesta a precizat că le-a recomandat românilor să-și schimbe sistemul de încălzire.

„I-am sfătuit pe români, cei care își permit să schimbe centralele, să treacă la centrale eficiente. Împreună cu ministrul Mediului, în coaliție, am decis, este programul Rabla pentru electrocasnice, să includă controlul apartamentelor. unități, pentru ca cei care nu își permit să cumpere o centrală să o poată schimba, să fie ajutați, pentru că statul, la rândul său, câștigă pentru că scade consumul de gaze”, a mai afirmat Virgil Popescu.

Articolul precedentStudiul arată câți șoferi români folosesc anvelope „all season”. Numărul de proprietari de mașini care schimbă anvelopele în fiecare an
Articolul următorCât de mult a crescut averea lui Ion Țiriac într-un an! Cantitatea este uluitoare