Peste 300 de cumpărători americani au plătit deja un avans pentru primul vehicul electric al Rolls-Royce, Spectre, înainte de lansarea sa marți, a declarat CEO-ul producătorului de automobile de lux pentru CNBC.

CEO-ul Rolls-Royce, Torsten Muller-Otvos, a declarat pentru CNBC că persoanele interesate să cumpere Spectre au vizitat sediul companiei din Goodwood, Anglia, în ultimele două săptămâni, pentru informații despre mașină, care a fost dezvăluită oficial marți la un preț de pornire de dolari. 413.000.

Coupe-ul cu două uși, care este mai elegant decât un Rolls tipic, are o autonomie de aproximativ 320 mile (515 kilometri) și poate accelera de la 0 la 60 mile (97 kilometri) pe oră în 4,4 secunde.

Rolls-Royce a spus că întreaga linie de produse va fi complet electrică până în 2030.

Muller-Otvos a spus că cumpărătorii au depus depozite înainte de a vedea mașina.

Odată ce îl văd aici, sunt încântați. Carnetul de comenzi pare solid”, a spus el.

Mașina este cel mai scump coupe EV de pe piață și definește o nouă categorie a ceea ce Rolls numește „Super Coupe electric ultra lux”.

Între timp, General Motors a dezvăluit în această săptămână vehiculul electric Celestiq, care începe de la peste 300.000 de dolari.

Muller-Otvos a spus că trecerea la vehicule electrice a fost o potrivire naturală pentru Rolls, deoarece mașinile lor sunt deja renumite pentru cursele lor linte, silențioase și puterea rapidă.

„Trebuie să fie mai întâi un Rolls-Royce. Asta înseamnă stabilitate, calitate strălucitoare, materiale atemporale, zbor pe uscat, propulsie silențioasă. Are toate aceste gene pentru care Rolls-Royce este renumit”, a spus Muller-Otvos.

Articolul precedentInvestiția de 20 de milioane de euro într-o infrastructură care va lega Transilvania de porturile a patru mări europene
Articolul următorAșa arată noul sediu Google din București: „Camerele poartă numele unor personalități românești marcante” FOTO