Telefonia mobilă ar putea avea de suferit în toată Europa în această iarnă dacă operatorii nu acţionează rapid. Întreruperea curentului sau raționalizarea curentului ar putea distruge părți ale rețelelor de telefonie mobilă din regiune.

Oficialii din industria telecomunicațiilor se tem că o iarnă grea va testa infrastructura de telecomunicații a Europei, forțând companiile și guvernele să încerce să atenueze impactul.

Războiul din Ucraina și închiderea mai multor centrale nucleare din Franța pentru întreținere ar putea duce la întreruperi repetate ale energiei electrice și în cele din urmă la raționalizarea consumului, scrie Biziday.ro. Multe țări europene nu dispun de sisteme de rezervă pentru întreruperile de curent, ceea ce determină operatorii de telecomunicații să se îngrijoreze că rețeaua celulară s-ar putea defecta.

Franța, Suedia și Germania au început deja să caute soluții pentru ca bateriile de rezervă instalate pe antenele celulelor să poată compensa eventualele lipsuri de energie. Există aproape jumătate de milion de turnuri de telecomunicații în Europa, iar majoritatea dintre ele sunt echipate cu baterii de rezervă care continuă să funcționeze timp de 30 de minute după o întrerupere a curentului.

În Franța, pregătirile pentru acest scenariu au început în vară. Autoritățile și compania energetică de stat se așteaptă la întreruperi de curent de până la două ore. Ele nu ar afecta în același timp întregul teritoriu al țării și nici spitalele și unitățile critice. Cu toate acestea, operatorii au spus că este imposibil să se schimbe bateriile celor 62.000 de turnuri de telecomunicații.

Suedia a început, de asemenea, discuții cu compania națională de electricitate și cu operatorii de telecomunicații, iar scenariul pe care îl au în vedere este raționalizarea energiei electrice. Compania de stat a trecut la cumpărarea de stații de încărcare mobile care pot fi conectate la rețelele de telefonie.

Articolul precedentWhatsApp introduce o nouă funcție. Cum îi va ajuta pe utilizatori
Articolul următoriRobot lansează cel mai avansat aspirator robot cu un mop 2 în 1 Sistemul iRobot OS – actualizări importante și atent