Potrivit CNN, joi, 15 decembrie, Twitter a suspendat fără explicații conturile mai multor jurnaliști care scriau despre industria tehnologiei.

Conturile lui Donie O’Sullivan de la CNN, Ryan Mac de la The New York Times și Drew Harwell de la Washington Post și ale altor câțiva jurnaliști de tehnologie au fost suspendate brusc.

„Elon spune că este un avocat al libertății de exprimare și îi blochează pe jurnaliști pentru a-și exercita libertatea de exprimare. Cred că asta pune sub semnul întrebării angajamentul lui”, a declarat Harwell pentru CNN.

A fost blocat și contul jurnalistului independent progresist Aaron Rupar. Rupar a declarat pentru CNN că nu a primit nicio comunicare de la Twitter despre interdicție. „Nimic”, a spus el într-un apel telefonic.

CNN a contactat Musk și Twitter pentru comentarii.

Suspendarile vin după ce Twitter a închis și un cont al Mastodon joi.

Contul Mastodon a postat pe Twitter la începutul zilei că oamenii ar putea urmări @ElonJet, contul care urmărește jetul privat al lui Musk pe platforma sa, după ce miliardarul a interzis miercuri @ElonJet de pe Twitter.

Acest tweet este probabil ceea ce a încălcat regulile Twitter. În încercarea sa de a scăpa de @ElonJet, Musk a introdus noi politici care interzic conturile care urmăresc locațiile live ale oamenilor.

De asemenea, Musk a împiedicat orice cont să se conecteze la astfel de informații, așa cum a făcut Mastodon conectându-se la contul de pe platforma sa.

Articolul precedentRestaurantul vienez al omului de afaceri Ștefan Mandachi se închide. Angajații acuză că au salarii neplătite
Articolul următorRomânia a produs mai multe mașini în 2022 decât anul trecut. Dacia, în fruntea clasamentului