Restaurantul „Spartan”, deschis la Viena de antreprenorul Ștefan Mandachi, se închide. Angajații au contactat mass-media din România și s-au plâns de modul în care au fost tratați, susținând că nu au fost plătiți în ultimele luni.

Pe 20 decembrie 2021, restaurantul Spartan a deschis o locație în Viena, Austria. Locația a fost centrul comercial Donauzentrum Westfield din nord-vestul orașului, lângă Dunăre, scrie Libertatea.ro.

Angajații spun că intenția a fost aceea a unui local cu specific românesc, din acest motiv personalul a fost ales dintre românii stabiliți în Austria, dar activitatea nu a funcționat.

La rândul lor, conducerea de vârf a întreprinderii spartane a acuzat „ostilitatea austriecilor”.

Un angajat al restaurantului, vorbind sub condiția anonimatului, a spus că de la bun început modul de funcționare al restaurantului, de la programul de lucru și până la condiții, l-a nemulțumit.

Din august, forța de muncă s-a înjumătățit și doar nouă români rămân angajați.

„Am vorbit personal cu firma de contabilitate din Austria, care s-a ocupat și de partea de resurse umane și ne-au confirmat că le-au fost plătite toate drepturile. Aveau și ore suplimentare, dar orele suplimentare erau bine plătite. Dacă făceau ore suplimentare și erau înregistrați, nu aveau cum să încalce legea. Este o companie austriacă de renume care a urmat acest lucru”, a explicat managerul Spartan Gabriel Melniciuc.

Angajații spun că au existat și probleme cu pregătirea alimentelor.

„Cei din Romania m-au obligat sa pun bustenii, adica carnea pe care nu o terminam in prima zi. O bagam la congelator si o punem la loc a doua zi. Au fost momente cand am pus aceeasi carne pentru trei. zile la rând. I-am informat că așa ceva nu există în Austria”, spune un angajat.

Răspunsul lor a fost „dacă nu îl purtăm, pierdem bani, e afacere!”

Articolul precedentNoi creșteri ale ratelor de la 1 ianuarie. Soluțiile pe care le pot folosi românii care au credite bancare
Articolul următorTwitter a suspendat conturile mai multor jurnaliști care scriau despre industria tehnologiei. De ce i-ar viza Elon Musk