Nu mai este un secret că lucrurile evoluează într-un ritm rapid iar tehnologia își face simțită prezența din ce în ce mai mult în viața românilor. Deși ne situăm pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește competențele digitale, conform unui studiu realizat de ICDL împreună cu Cult Market Research, interesul românilor pentru obținerea unei certificări IT pare să fie în creștere în ultima vreme.

Nevoia primordială de adaptabilitate a românilor se regăsește inevitabil și în nevoia de adaptare la noile tehnologii și, mai ales, la vremurile în care trăim: „Nevoi de studiu, nevoi de muncă, pasiuni sau conversii, nevoi obișnuite, toate acestea determină un set de competențe și aplicații, pe care ajungi să le folosești zilnic. Ce este foarte pozitiv este că, odată înscris în programul internațional de certificare ICDL, vă puteți dezvolta continuu profilul în funcție de noile nevoi, noile tehnologii și așa mai departe.”declară Irinuca Văduva, director general al ECDL România.

ICDL – The Digital Skills Standard, cunoscut până de curând la nivel local doar ca ECDL – cel mai răspândit program internațional de certificare a competențelor digitale, a identificat nevoia românilor de a evolua digital, atât profesional, cât și personal. Fie că este vorba de posibilitatea de avansare în carieră sau de dorința de a deveni independent digital, ICDL își propune să aducă satisfacție în rândul studenților pe ambele fronturi.

A avea abilități digitale: mai mult o opțiune sau o necesitate?

Au trecut de mult vremurile în care puteai opta pentru competențe digitale. Întregul proces de transformare digitală este foarte real, este iminent. Oricât am rezista, nu se mai poate fără competențe digitale, indiferent de domeniu, statut etc.

Dincolo de competențele digitale profesionale, care, da, sunt fundamentale, competențele digitale de stil de viață au devenit o necesitate pentru toată lumea, cred că și pentru persoanele în vârstă, de exemplu, pentru a evita crearea de orașe inteligente „depopulate”.

De ce este ICDL soluția pentru a obține competențe digitale de bază sau avansate?

Programele și cadrele internaționale de competențe digitale sunt, în primul rând, cele mai eficiente, mai ales că sunt dezvoltate de profesioniști IT din întreaga lume și sunt actualizate în permanență, ținând pasul cu noile tehnologii și condițiile moderne de studiu și muncă.

În ultimii ani, certificarea ICDL a devenit flexibilă, oferind posibilitatea fiecărui candidat sau organizație de a dezvolta profiluri ICDL personalizate, adaptate nevoilor carierei academice sau profesionale ale fiecărui individ. În plus, portofoliul a fost actualizat constant cu module noi, ținând pasul cu noile tehnologii: Calcul cu o introducere în programarea Python, Marketing digital, Colaborare online, Securitate cibernetică, Alfabetizare informațională care ne protejează de știrile false, 3D Imprimare o Perspective cu o introducere în AI, Cloud, IoT etc.

ICDL, cunoscut la nivel local doar ca ECDL până de curând, este cel mai răspândit, aplicat și recunoscut program de certificare a competențelor digitale, pe toate continentele lumii. Un standard de certificare precum ICDL se bazează pe o evaluare exemplară și oferă singura asigurare pentru orice program de formare că acele cursuri nu au fost livrate fără impact, ci „pe adevărat”, cu rezultate reale.

De ce este această certificare relevantă pentru angajare/progresare în carieră?

Oricând și în orice domeniu te dezvolți personal, devii mai relevant.

Articolul precedentRomânilor le este din ce în ce mai greu să-și plătească datoriile. Mulți au mai mult de trei salarii restante
Articolul următorFabrica de îngrășăminte și biostimulanți din județul Buzău se va deschide în 2023