Agroest Muntenia, parte a AEM Holding, va deschide în 2023 o fabrică de ambalare și formulare de îngrășăminte foliare și bistimulatoare în județul Buzău.

Astfel, Agro-Est Muntenia va trece de la un distribuitor de inputuri agricole la un producător și exportator în sectorul inputurilor. Uzina va produce îngrășăminte și biostimulatori într-un sistem convențional dar și ecologic, va fi dotată cu echipamente de ultimă generație, un laborator modern și un centru de analiză și testare.

Pe plan local, Agro Est Muntenia va deveni singurul producator de uree si azot lichid cu eliberare lenta in amestecuri sau biostimulatoare cu aminoacizi certificati ecologic la nivel european. Fabrica își propune să exporte în maxim un an de la deschidere și, împreună cu echipele mixte ale grupului AEM, își va extinde distribuția prin includerea în conturi cheie din zona lanțurilor de magazine DIY și mici magazine de proximitate.

FABRICA AGRO EST MUNTENIA

Fabrica este situată în județul Buzău, orașul Movila Banului și va crea în primă fază 20 de locuri de muncă pentru comunitățile corespunzătoare, contribuind semnificativ la dezvoltarea rurală a județului Buzău. Îndeplinesc cerințele agricole și de mediu propuse de Comisia Europeană, uzina va fi finalizată în luna noiembrie a acestui an. După finalizarea construcției, prima gamă produsă de AEM se va adresa fermierilor români, mari sau mici, inclusiv celor care investesc în agricultura ecologică.

În același timp, ca parte a misiunii de sustenabilitate a AEM Holding, uzina Agro-Est Muntenia va fi independentă energetic în vara anului 2023 pentru a deveni mai ecologică.

„Vom produce atât pentru România, cât și pentru Uniunea Europeană. Agricultura are nevoie acum mai mult ca niciodată, cu o criză a îngrășămintelor care pune în pericol producția agricolă europeană”, ne spune Mihai Moraru, fondatorul Agroest.

CINE ESTE AGRO-EST MUNTENIA

AGRO-EST a fost fondată în 2009 și a finalizat investiția în prima platformă logistică în 2011 și a înființat divizia de distribuție către fermierii din județul Buzău. Din 2012 până în 2017, compania și-a extins activitatea în județele Ialomița, Brăila, Vrancea, Călărași, Teleorman, Giurgiu, Tulcea, Olt, Prahova, Constanța, Dolj, Argeș, Galați, Vaslui și Bacău, iar în 2019, în Bana. și zonele Moldovei.

În 2021 au intrat în grupul de companii aparținând AEM HOLDING, un fond de investiții agricole – care investește în toate ramurile principale ale sectorului. AEM Holding se concentrează pe tehnologii, inovații, cercetare și ecologie. Împreună cu echipa Deloitte, AGRO-EST a demarat procesul de integrare în AEM HOLDING începând cu iunie 2020. Depunerea documentelor și diviziunea au fost finalizate în aprilie 2021.

Ca parte integrantă a AEM Holding, AGRO -EST MUNTENIA a cunoscut o expansiune în diverse ramuri, inclusiv sectorul hobby.

Articolul precedentA avea abilități digitale s-a transformat dintr-o opțiune într-o necesitate
Articolul următorIdei de afaceri nebănuite: „Cum am câștigat 1.200 de lei într-o lună închiriind luneta mașinii!”