Acțiunile Twitter au fost suspendate vineri de Bursa de Valori din New York, NYSE, care a declarat că achiziția platformei a fost „finală” după mai bine de șapte luni de tulburări, potrivit AFP.

Valoarea acțiunilor Bluebird a rămas blocată la 53,70 dolari, nu departe de prețul propus de Elon Musk de 54,20 dolari.

Acțiunile Twitter vor fi eliminate de la Bursa de Valori din New York pe 8 noiembrie, potrivit unui nou dosar la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA. Aceasta vine a doua zi după ce Elon Musk a finalizat o achiziție îndelungată a companiei, joi târziu. De altfel, retragerea din negocieri va avea loc la aceeași dată cu alegerile intermediare din Statele Unite.

„Bursa de Valori din New York informează SEC despre intenția sa de a retrage întreaga clasă de valori mobiliare declarate de la listare și listare la deschiderea activității pe 8 noiembrie 2022, în conformitate cu prevederile Regulii 12d2-2 (a),” depozitarul afirmă, conform techcrunch.com.

De asemenea, a indicat că fuziunea dintre Twitter și filiala sa X Holdings II, Inc. Musk’s a fost finalizată. Musk’s X Holdings I, Inc. va deține acum toate acțiunile de pe rețeaua de socializare.

Twitter nu va trebui să facă dezvăluiri trimestriale, cum ar fi numărarea sau câștigurile lunare ale utilizatorilor activi, ca companie privată. Dar instituțiile financiare care au împrumutat bani lui Musk îl vor face presiuni pe miliardar să facă compania profitabilă.

Este posibil ca compania de social media să formeze un nou consiliu după desființarea actualilor membri. Musk va trebui, de asemenea, să aleagă o nouă echipă executivă, deoarece una dintre primele sale mișcări după preluarea a fost concedierea CEO-ului Parag Agrawal, CFO Ned Segal, consilierul general Sean Edgett și șeful politicii juridice, de încredere și de securitate. Vijaya Gadde. Este posibil ca Musk să preia rolul de CEO pentru moment, dar pe termen lung îl poate preda altcuiva.

Un raport Bloomberg spunea că Agrawal va primi aproape 50 de milioane de dolari, în timp ce Segal și Gadde vor primi 37 de milioane și 17 milioane de dolari fiecare ca parte a pachetului de compensații.

Articolul precedentRomânia a primit a doua tranșă de bani de la PNRR. 173 de milioane de lei au intrat în conturile Ministerului de Finanțe
Articolul următorGuvernul federal vrea să renunțe la contul de Twitter. Rusia se bucură de noul șef: dorința lui Medvedev pentru Musk