Guvernul german va examina dacă dorește să fie prezent în continuare pe Twitter în urma preluării acestei rețele de socializare de către Elon Musk în urma recentelor declarații ale lui Dmitri Medvedev, raportează agențiile DPA și EFE.

Noul șef Twitter a semnalat că intenționează să coboare limitele care restricționează conținutul rețelei de socializare, dar fără a o transforma într-un spațiu de manifestare a urii și diviziunii.

„Vom monitoriza posibilele schimbări pe platformă în următoarele săptămâni și luni și vom trage propriile concluzii”, a spus un purtător de cuvânt al guvernului, adăugând că declarația nu a fost menită să fie o amenințare.

Dar „aceste concluzii ar putea fi pentru a răspunde unei întrebări despre dacă vrem sau nu să fim prezenți în continuare pe platformă”, a confirmat același purtător de cuvânt.

Între timp, într-o postare pe această rețea de socializare, fostul președinte rus Dmitri Medvedev i-a urat noroc miliardarului Elon Musk în lupta sa împotriva „partizaniei politice și dictaturii ideologice” pe Twitter.

În același mesaj, fostul președinte, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, l-a îndemnat pe noul proprietar al Twitter să „lune deoparte afacerea Starlink (satelit) din Ucraina”, rețeaua de satelit prin care Musk a ajutat Ucraina, pentru a menține internetul și comunicațiile în funcțiune de la începutul agresiunii militare ruse.

Musk și Medvedev au avut un dialog scurt și foarte comentat pe Twitter în urmă cu o săptămână, după ce fostul președinte rus și-a batjocorit demisia premierului britanic Liz Truss.

Magnatul american a numit mesajul „trol” al lui Medvedev „destul de bine” și l-a întrebat „cum merg lucrurile în Bahmut”, un oraș din estul Ucrainei pe care armata rusă încearcă să-l captureze fără succes. „Ne vedem la Moscova de Ziua Victoriei”, a răspuns oficialul rus.

Elon Musk a susținut recent argumentele pentru negocieri de pace în Ucraina, el a conturat și un plan bazat pe principiul păcii împotriva teritoriilor, idee salutată de Moscova, dar revoltată Kievul.

Articolul precedentAcțiunile Twitter au fost suspendate și vor fi anulate de la Bursa de Valori din New York pe 8 noiembrie. Planurile lui Elon Musk
Articolul următorInterzicerea vânzării de autoturisme cu motoare pe benzină și diesel care fac obiectul unui acord UE. Când intră în vigoare