Au început lucrările de construcție a noului terminal de plecări pentru zborurile străine pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, proiectul având o valoare de 88,99 milioane lei, fără TVA. „Vreau ca acest terminal de plecare să fie un terminal de plecare Schengen și nu mai avem nevoie de vamă”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

După semnarea, în luna mai, a contractului pentru noul Terminal de Plecări Internaționale de pe Aeroportul Internațional Timișoara, șantierul a fost deschis vineri.

„S-au început lucrările la ceea ce este cea mai importantă investiție din istorie la Aeroportul Timișoara. Face parte din sumele alocate anul acesta de Ministerul Transporturilor pe Aeroportul Internațional Timișoara, acesta este noul terminal de plecare. că constructorii se înscriu la termene, pentru ca la sfarsitul anului viitor sa avem acest job primit.Vreau ca acest terminal de plecare sa fie un terminal de plecare Schengen si noi romanii nu mai avem nevoie de vama”, a declarat vineri la Timisoara ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ministrul a precizat că firma care se ocupă de construcția terminalului este o companie serioasă, dar că va continua să monitorizeze cu atenție fiecare proiect de infrastructură.

„Vreau ca aceasta noua investitie sa beneficieze aeroportul, sa ajute dezvoltarea lui si ca constructorul sa se tina de termene. Este un constructor serios, avem alte proiecte cu acest constructor la Ministerul Transporturilor. Nu avem de ce sa ne indoim, nu avem nici un fel de indoiala”. ” s-a realizat la etapa de proiectare in termenii asumati, deci optimismul initial este acolo. Asta nu inseamna ca, dupa cum stiti, nu verificam locurile de munca aici la doua saptamani”, a spus Sorin Grindeanu.

Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 de metri pătrați, 6 filtre de securitate, 18 ghișee de check-in și 6 porți automate de scanare a documentelor. Construcția va finaliza terminalul de sosiri pentru călătorii în străinătate, operațional din iulie 2021.

Constructorul SC Concelex SRL din București trebuie să finalizeze lucrările până la 31 decembrie 2023.

Contractul are o valoare de 88,99 milioane lei (fără TVA) iar finanțarea este asigurată din 3 surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat, venituri proprii ale aeroportului.

Articolul precedentTot ce trebuie să știți despre Huawei AppGallery și HUAWEI nova 10 Pro
Articolul următorCum să eviți ofertele false de Black Friday. Semnele care ar trebui să te pună pe gânduri