Luni, 31 octombrie, secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a oferit detalii despre stadiul lucrărilor într-unul dintre principalele noduri rutiere aflate în construcție din București.

Ionel Scrioșteanu a precizat că Trecerea Berceni are cele mai moderne și moderne utilaje necesare platformei metalice.

– dispozitive modulare de acoperire a rosturilor de dilatație, a căror durată este de 50 de ani. Sunt capabili să reziste la deplasări mari atât pe direcția longitudinală, cât și pe cea transversală a podului. Având în vedere durata de viață utilă foarte mare a acestor dispozitive, nu va mai fi necesară limitarea traficului pentru înlocuirea periodică a rosturilor de dilatație.

– masini moderne de terasament cu sistem anti-ridicare, folosite in premiera in Romania pentru incarcarea lucrarilor de suprastructura asupra infrastructurii, infrastructurii si suportului la sol Au fost folosite pentru sustinerea deschiderilor scurte ale podului metalic, fiind necesitatea acestora. dat de greutatea redusă a acestor deschideri scurte. Sunt capabili să facă mișcări mari în toate direcțiile.

Secretarul de stat a mai precizat că panourile de umplutură armate ale rampei de sus/coborare spre și dinspre București au fost finalizate și că sunt în derulare cofrajele, turnarea și betonarea grinzilor de pavaj. În plus, au fost finalizate lucrările de armare și cimentare a plăcii aferente rampei București, cofrajele de închidere sunt în curs de desfășurare și se pregătește suprafața pentru ultima fază de betonare, precum și cofrajele și armarea zidului. izolare la rampa C1, care va fi cimentată în această săptămână. De asemenea, sunt instalate rosturi de dilatare.

„Prima fază de cimentare a tablierului metalic aferent rampei spre și dinspre #Berceni a fost finalizată și se pregătește suprafața pentru următoarea fază de cimentare, care va avea loc în această săptămână. Se lucrează și la montaj. parapetul pietonal.

Cimentarea a două loturi aferente inelului central a fost finalizată și este în pregătire următoarea fază, care va avea loc în această săptămână.

Turnarea plăcilor pe secțiunea tablă metalică și montarea rosturilor de dilatație pe stâlpi pentru rampa de coborâre la # Popești-Leordeni, rampa de urcare din # Popești-Leordeni, rampa de urcare din #Jilava și rampa de coborâre spre # Jilava au fost finalizate. Lucrările de cofrare, armare și cimentare grinzi de parapet/panouri solare pentru rampele menționate mai sus sunt în derulare.

Au fost finalizate lucrările de așezare a balastului stabilizat cu liant hidraulic pe rampa de coborâre la Popești-Leordeni, rampa de urcare din Popești-Leordeni, rampa de coborâre la Jilava, rampa de urcare/coborare spre și dinspre Berceni.

Articolul precedentUn gigant auto își schimbă strategia: mai puține modele, dar mai bune. Din 2033 va produce doar mașini electrice în Europa
Articolul următorCum să nu te lași păcălit de Vinerea Neagră. Semne la care trebuie să fii atent