CEO-ul Volkswagen, Thomas Schaefer, a declarat că gigantul german va produce mașini electrice în Europa doar începând din 2033.

Schaefer a spus că în următorul deceniu marca VW va reduce numărul de modele oferite pentru a se concentra pe principalele modele, cu scopul de a crește marja de profit pentru toate mărcile de volum – Volkswagen, SEAT, Skoda și vehicule comerciale – la 8% până în 2025.

„Faceți mai puțin, dar faceți mai bine”, a spus Schaefer, vorbind la un eveniment la Berlin.

Aducerea vehiculelor de diferite mărci la aceeași fabrică economisește costuri, a spus Schaefer, adăugând: „Avem multe deșeuri în sistem pe care le putem elimina”.

De asemenea, marca VW își va muta atenția de la un singur model per fabrică la „gândirea pe platformă”, a spus Schaefer, folosind același design de bază pentru diferite modele pentru a permite economii de scară.

Producătorul auto urmărește un vehicul electric entry-level la prețul de 25.000 de euro sau mai puțin.

Schaefer a spus că îmbunătățirea și standardizarea chimiei și formatului bateriilor a fost cheia pentru realizarea acestui lucru, precum și pentru creșterea producției.

„Singura companie care se poate extinde în acest teritoriu în acest moment suntem noi. Accentul este un standard clar pentru toate mărcile și la scară largă”, a spus CEO-ul.

Articolul precedentFotografia este legată de singurul autor care poate fi contactat pe site-ul de unde provin știrile false „Elon Musk în România”. Imaginea are mai multe autori pe internet
Articolul următorCând va fi deschis „OZN-ul” lui Berceni. Cele două treceri suspendate care vor aerisi centura în sudul Bucureștiului FOTO