Lista scurtă care concurează pentru premiul Mașina Anului 2023 a fost stabilită de la 27 de participanți.

Juriul, format din peste 60 de membri reprezentând diverse țări europene, a ales șapte mașini. Toți finaliștii au în vedere o formă de electrificare: complet electrică sau hibridă.

O rundă finală de vot va avea loc la începutul lunii ianuarie. Această rundă va decide câștigătorul premiului Mașina anului 2023, care va fi anunțat în cadrul unei ceremonii la cel de-al 100-lea Salon Auto de la Bruxelles, pe 13 ianuarie 2023, potrivit motor1.com.

Finaliști pentru Mașina anului 2023:

Câștigătorul Mașinii Anului 2023 va urma cu o victorie memorabilă pentru Kia în 2022. Kia EV6 a fost apreciată drept Mașina Anului 2022, o premieră pentru producătorul auto sud-coreean. El a obținut 279 de puncte și 12 voturi individuale după o luptă strânsă cu Renault Mégane E-Tech Electric. Hyundai Ioniq 5, un văr al EV6 al aceluiași producător auto coreean, a terminat pe locul al treilea.

Mașina anului este un premiu internațional. Compania de jurizare este formată din jurnalişti auto de top din toată Europa. Scopul premiului este de a găsi un singur câștigător decisiv. Nu există categorii, subdiviziuni sau clase câștigătoare.

Articolul precedentDatele a peste 5 milioane de utilizatori Twitter au fost publicate într-un forum de hacking. Ce informații au făcut-o online
Articolul următorCum „influențează” Nicușor Dan piața imobiliară din București. Decizia primăriei care a făcut să sară prețurile vechilor apartamente