Hackerii au pus mâna pe datele personale a câteva milioane de utilizatori Twitter, pe care le-au publicat într-un forum special după ce le-au obținut prin exploatarea unei vulnerabilități din platforma socială.

În august, Twitter a anunțat că o vulnerabilitate a unuia dintre API-urile platformei ar fi putut expune informațiile personale a 5,4 milioane de utilizatori. Compania americană a mai spus la acea vreme că nu există dovezi că cineva ar fi exploatat această vulnerabilitate.

Hackerii au publicat acum datele obținute prin vulnerabilitate în forumul de hacking Breached, pe care Twitter nu l-a considerat a fi exploatat.

În plus, profilurile a 1,4 milioane de conturi interzise obținute folosind un alt API sunt diseminate în mod privat printre hackeri, spune proprietarul forumului.

Veștile proaste pentru Twitter nu se opresc aici. Expertul în securitate cibernetică Chad Loder spune că are indicii care sugerează că problemele cu API-urile Twitter sunt responsabile pentru expunerea a zeci de milioane de date ale utilizatorilor.

Încă nu există nicio confirmare a ultimelor informații, nici de la Twitter, nici de la industria hackingului.

Informațiile personale pe care le obțin hackerii prin Twitter includ numerele de telefon și adresele de e-mail ale utilizatorilor afectați.

Va fi interesant de văzut cum răspunde „Twitter 2.0” al lui Elon Musk la aceste noi probleme, mai ales acum cu un număr de angajați mult redus și haosul care pare să domnească la companie.

Articolul precedentDe ce fondatorul Ethereum Vitalik Buterin ar trebui să țină ochii pe Big Eyes Coin în timp ce proiectul strânge 10 milioane de dolari
Articolul următorCare sunt cele șapte mașini finaliste ale competiției „Mașina anului 2023”? Anul trecut, premiul a fost câștigat de Kia