Numărul posesorilor de mașini electrice a crescut în România. Mulți le-au cumpărat în urma creșterii prețurilor la benzină și motorină. Entuziasmul a scăzut ușor, deoarece prețurile la electricitate au început să crească și multe stații în care șoferii își puteau încărca mașinile gratis au dispărut.

Sosirea sezonului rece crește consumul de mașini electrice și iarna abia a început. Este observația unui român care are un Izvor de Dacie. El a spus că mașina lui aproape sa dublat de când temperaturile au scăzut într-o postare pe Facebook.

„La naiba, vei întârzia la gară când sosește soacra ta.

În această dimineață alarma nu a sunat la 5:30, din fericire soția mea m-a sunat la 6 și în 2 minute eram în mașină.

Când, ce să vezi? Gheață pe ferestre!

Pornesc motorul, pun AC-ul la explozie maximă pe dezghețator și încep să răzuiesc cu sârguință geamurile.

Computerul de bord spune că sunt -3°C.

Până termin cu geamurile și oglinzile, gheața de pe parbriz s-a topit deja datorită aerului condiționat. Și bateria a pierdut 2% din cauza căldurii maxime.

Am vreo 20-21 km de statie, bateria este la 80%, estimez ca trebuie sa merg ceva mai repede, fara ECO.

Am mers repede, dar la momentul respectiv traficul era aproape inexistent și nu erau radare pe parcurs.

Articolul precedentPlanul lui Elon Musk în vederea interzicerii iminente a Twitter asupra smartphone-urilor: aș construi o alternativă la Android și iPhone
Articolul următorCe alimente cumpără nemții pentru a economisi bani? Doar 10% din populația germană este încă liniștită cu privire la SONDAJUL privind inflația