Piețele europene de acțiuni s-au închis puternic luni, susținute de acțiuni la companii bancare și imobiliare, după ce guvernul Regatului Unit a abandonat majoritatea măsurilor fiscale care au zguduit recent piețele financiare.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a crescut cu 1,8%, continuând evoluția pozitivă pentru a treia sesiune consecutivă.

La Londra, FTSE 100 a avansat cu 0,9% după ce noul cancelar britanic al Ministerului de Finanțe, Jeremy Hunt, a anulat majoritatea măsurilor planului de 45 de miliarde de lire sterline al premierului Liz Truss, care includea reduceri de taxe nefinanțate. Aceste măsuri au provocat tulburări pe piețele financiare și au forțat Banca Angliei să cumpere de urgență obligațiuni guvernamentale pe termen lung.

Toate componentele indicelui Stoxx 600 au înregistrat o creștere, sectorul imobiliar cu aproape 4%, urmat de turism și turism, cu 3,3% și sectorul bancar, cu 2,3%.

Acțiunile europene au scăzut în ultimele săptămâni, deoarece investitorii sunt îngrijorați de pericolul recesiunii reprezentat de măsurile agresive ale băncii centrale pentru a domoli inflația.

Acțiunile Credit Suisse au crescut cu 2,6%. Reuters a raportat că banca elvețiană a contactat cel puțin un fond suveran din Orientul Mijlociu pentru o injecție de capital.

Articolul precedentRomânii își vor putea schimba online furnizorul de energie electrică și gaze naturale. Cu cât se va reduce timpul de așteptare
Articolul următorAdevăratul motiv pentru care salariile nu cresc odată cu inflația. Specialist: „Unii angajați nu știu la începutul lunii cu câți bani vor merge acasă”