Aerisirea caloriferelor în timpul sezonului rece, trecută cu vederea de mulți proprietari de apartamente, este importantă pentru a evita risipa inutilă de gaz și costurile suplimentare pe factură.

Multe dintre ele au calorifere vechi din fontă, care nu sunt echipate cu prize individuale de aer, ca urmare, aerisirea se realizează împreună cu aerisirea rețelelor de distribuție.

Deversarea necontrolată a apei tratate chimic este interzisă

În acest caz, lucrările de purjare sau aerisire sunt efectuate exclusiv de furnizorul sau distribuitorul de energie termică cu ajutorul coloanelor de aerisire, special concepute în acest scop. Utilizatorii sunt informați de către furnizor sau distribuitor cu privire la programul în care se vor desfășura lucrările de ventilație la centralele de distribuție a căldurii.

„Este important de menționat că agentul termic din rețeaua de distribuție SACET este apă tratată chimic și deversarea necontrolată a acesteia este interzisă. Aerisirea caloriferelor fără avizul companiei de încălzire și efectuată de persoane neautorizate poate avea consecințe grave, precum inundații. al apartamentului, dar și mari dezechilibre hidraulice ale rețelelor de încălzire”, a explicat Gelu Coman, doctor asociat în Inginerie la Facultatea de Inginerie din Galați, Catedra de Inginerie Sisteme Termice și de Mediu, pentru adevăr.

Acumulări de aer în radiatoare

In acest caz, utilizatorul poate plati sume importante datorita consumului de apa tratata, care este necesara pentru golirea si umplerea sistemului de distributie.

Ventilația are loc la începutul sezonului rece, înainte de a porni centrala în regim de încălzire.

Articolul precedentPentru că este important să folosiți anvelopele de iarnă chiar dacă nu ninge sau plouă în noiembrie
Articolul următorMiliardarul american a devenit sărac într-o singură zi. Platforma de tranzacționare cu criptomonede FTX declară faliment