Platforma de tranzacționare cu criptomonede FTX a depus faliment în Statele Unite, solicitând protecție judiciară în timp ce caută o modalitate de a returna banii utilizatorilor, iar CEO-ul său, Sam Bankman-Fried, și-a dat demisia, deoarece poate fi unul dintre cele mai majore prăbușiri din acest domeniu. sector, relatează Reuters.

Mișcarea se încheie cu o săptămână foarte agitată pentru FTX, după ce clienții s-au grăbit să-și retragă fondurile în urma zvonurilor că FTX și alte companii conduse de Sam Bankman-Fried se aflau pe un teren financiar instabil.

Miliardarul Bankman-Fried, una dintre vedetele pieței de criptomonede, a încercat să găsească un bailout, în speranța că FTX va fi preluată de Binance, o platformă rivală de criptomonede, dar planul nu a funcționat.

Miliardarul american Sam Bankman-Fried, în vârstă de doar 30 de ani, a fost considerat unul dintre cei mai bogați și mai influenți antreprenori din lumea criptomonedei. Și-a pierdut 94% din avere într-o singură zi.

Compania comercială Bankman-Fried Alameda Research a depus, de asemenea, cerere de protecție în caz de faliment. Surse citate de Reuters au spus că este parțial în spatele problemelor FTX și se pare că îi datorează aproximativ 10 miliarde de dolari.

Prăbușirea FTX marchează un punct de cotitură extraordinar pentru companie și pentru fondatorul acesteia, Sam Bankman-Fried, care până de curând a fost salutat ca un investitor prodigios și adesea comparat cu miliardarul Warren Buffett.

Criza FTX alimentează îngrijorările cu privire la viitorul industriei criptomonedelor, care se confruntă cu sarcina dificilă de a recâștiga încrederea investitorilor, comentează Reuters.

Articolul precedentCum să ventilați corect caloriferele pentru a evita costurile suplimentare pe factura dvs
Articolul următorElon Musk, chestionat de Emmanuel Macron, promite că va proteja copiii pe Twitter. Președintele francez a deschis un „laborator”